Darende özlemini çekenlere yeni adres

Darende özlemini çekenlere yeni adres

Darende özlemini çekenlere yeni adres
Gündem 9.06.2011 17:51:00 2923 0

Anadolu`nun manevî mimarlarından olan Şeyh Hamid-i Veli’nin Darende’de kabrinin de bulunduğu Somuncu Baba Camii ve Külliyesi`nin Miniaturk`e yerleştirilen maketi, İstanbul’da düzenlenen ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinlikleri kapsamında renkli bir törenle açıldı.

Açılış törenine, Malatya Valisi Doç Dr. Mehmet Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Hulûsi Efendi Vakfı Başkanı Hamit Hamidettin Ateş, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, Miniaturk İşletme Müdürü Resul Erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Miniaturk İşletme Müdürü Resul Erkan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hulûsi Efendi Vakfı`nın sponsorluğunda yapılan Somuncu Baba Külliyesi minyatürünün Türkiye`nin ilk ve tek minyatür parkı olan Miniaturk`te yer almasının, 120 mimarî eserin yer aldığı Miniaturk`ü daha da zenginleştirdiğini belirterek, minyatürün Malatya turizmine de katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Şeyh Hamid-i Veli ve Somuncu Baba Külliyesi hakkında bilgiler veren Hulûsi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli, Somuncu Baba`nın dünya görüşüne paralel olarak, vakıf tarafından kayıtsız şartsız her canlıya hizmet verildiğini belirtti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır konuşmasında tarihî önemi ve inanç turizmi bakımından Somuncu Baba Külliyesi`nin herkes tarafından ziyaret edilmesi gerektiğini belirterek, Miniaturk`te yer alan maketin¸ ziyaretçilerde külliyenin aslını görme arzusu uyandıracağını söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, 3 yıl önce Miniaturk`ü ziyaret ettiğinde, böyle bir parkta Malatya`yı temsil eden bir eserin bulunmayışından üzüntü duyduğunu belirterek¸ "Bu gün burada böyle bir eserin açılışında bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi. Çalık¸ konuşmasında Hulûsi Efendi Vakfı`nın Malatya`da çok önemli hizmetlerde bulunduğunu da belirtti.

Malatya Valisi Doç Dr. Mehmet Ulvi Saran ise, Malatya`nın en önemli tarihî ve kültürel unsurlarından birisi olan Somuncu Baba Külliyesi`nin Miniaturk`te yer almasının kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu söyledi. Vali Saran¸ Belediye Başkanı Çakır`ın da ifade ettiği gibi, Miniaturk`te yer alan maketin¸ ziyaretçilerde külliyenin aslını görme arzusu uyandıracağını ve Malatya turizmine katkı sağlayacağını belirtti. Vali Saran¸ maketin Türk kültürüne hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Camii ve Külliyesi`nin maketinin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri ve davetli grubu, Miniaturk`u gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=398


Anahtar Kelimeler: