Sigorta yaptıranlar faydalanacak

Sigorta yaptıranlar faydalanacak

Sigorta yaptıranlar faydalanacak
9.06.2011 17:34:00 7654 0

Darende’de kayısı ağaçlarında çiçek açtıktan sonra oluşan don zararı TARSİM eksperlerince tespit edildi. Tespitleri denetleyen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Risk Yönetim Şube Müdürü Bekir Engürülü, tarım sigortası kapsamında daha önce yüzde 50 olan devlet desteğinin üçte iki oranına yükseltildiğini kaydetti.

Don zararı nedeniyle bahçelerde tespit yapan eksperleri denetlemek üzere geldiği Darende’de Belediye Başkanı İsa Özkan ve Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya’yı ziyaret eden Bekir Engürülü çalışmaları hakkında ilçedeki yöneticilere bilgiler verip fikir alış verişinde bulundu.

Vatandaş yararına düzenleme

Engürülü, Belediye Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı ile yaptığı görüşmede, sigorta kapsamına alınan çiçeğin prim desteğinde devletin sağladığı oranın değiştiğini bildirerek vatandaşların bu konuda faydasına düzenlemeler gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bekir Engürülü; “Yapılan bu koordinasyon işlemi içerisinde de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile TARSİM Müdürlüğündeki arkadaşımızla kontrol ekibi kurarak eksperlerle sahada yapmış olduğu çalışmayı inceliyoruz, bunları bir rapor haline dönüştüreceğiz. Çiftçilerimizin bu konuda rahat olmasını istiyoruz. Hasar gören çiftçilerimiz kesin ekspertiz raporları üzerinden zararlarına ilişkin ödemeleri alacaktır” dedi.

3’te biri sigorta yaptırdı

TARSİM’e sigortalatma oranında değişik özellikler bulunduğuna işaret eden Engürülü çiftçi kayıt sistemine işlem yaptıran Darende’deki 4 bin 500 vatandaştan yaklaşık üçte birinin sigortalatma yaptırdığını söyledi.

Engürülü’ye TARSİM Malatya Bölge Koordinatörü Sabri Akın ve TARSİM Müdürü Ertuğrul Çelik de eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: