Eski evler onarılıyor

Eski evler onarılıyor

Eski evler onarılıyor
Gündem 9.06.2011 16:58:00 1653 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kerpiç mimarili eski evlerin yer aldığı Yuvalı Sokak’ta cephe iyileştirme çalışması yapılmaya başlandığını söyledi.

Evlerin onarım projesini hazırlayan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller ve ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen’le bölgede incelemelerde bulunan Kaymakam Aktaş, ilçede yapılacak ilk sokak sağlıklaştırma çalışması ile ilk etapta 4 evin cephe ve çatılarında düzenlemeler gerçekleştirileceğini bildirdi.

Nostaljik mekanlar oluşacak

Kaymakam Aktaş; “İTÜ Heyeti tarafından projelendirilen evlerimiz, Malatya Valimiz Sayın Ulvi Saran’ın destekleri ve İl Özel İdaresi kaynakları ile Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB)’in kontrolünde onarılacak. Doğuyu batıya bağlayan çok sayıda ilin kullandığı, her gün binlerce aracın geçtiği Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde, ilçemizin turistik konaklama tesisi olan Tiryandafil Otel’in yanı başındaki sokakta bulunan evler onarılarak Darende’mizin çehresinde nostaljik bir mekan olarak yerini alacaktır. Darende merkezinde bir kültür rotası oluşturmak istiyoruz, mevcut turistik değerlerimize ilaveten sahip olduğumuz bu eserlerin korumalarını da yaparak alternatif alanlarla yeni ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam edeceğiz”

Mehmet Aktaş çalışmaların başladığına işaret ederek bu yaz döneminde onarımı tamamlanacak evlerin sahipleri tarafından kullanılmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: