Kurudere camiye kavuştu

Kurudere camiye kavuştu

Kurudere camiye kavuştu
9.06.2011 16:50:00 6598 0

Antalya’da ticaretle uğraşan işadamı kardeşler ve vatandaşların katkısı ile Darende’ye bağlı Kurudere Köyüne yaptırılan cami ibadete açıldı. Caminin yapımının büyük oranda maddi kaynağını sağlayan işadamı kardeşlerden Hüseyin Tepe, doğdukları toprakları unutmayarak hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kurudere Köyü camisinin açılışına Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, Darende Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı, AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Darende vaizi Yahya Özen açılışta yaptığı konuşmada vatandaşların ibadetlerini topluca yapabileceği camiyi yaptıranların hayırlarının sonsuza kadar yaşayacağını bildirdi.

Kış aylarında yaşayan insan sayısı az olsa da yaz aylarında 25 haneli bir köy olan Kurudere’deki vatandaşların ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri amacıyla caminin yapımına el attıklarını kaydeden Hüseyin Tepe, “Burada akrabalarımız var, buraya ilk defa bir cami yapılmasına vesile olduğumuz için sevinçliyiz. Bugün böylesi bir hizmetin açıldığını görmek hepimizi mutlu etmiştir” dedi.

Kurdele kesilmesinden sonra dua edilerek açılan camide öğlen namazı toplu olarak kılındı. Daha sonra açılışa katılanlara yemek ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: