Samsun´da Duran´lara ziyaret

Samsun`da Duran`lara ziyaret

Samsun´da Duran´lara ziyaret
Hemşehriler 9.06.2011 16:28:00 3746 0

Samsun’da tahin ve susam sektöründe hizmet üreten Doğan ve Hasan Duran kardeşleri firmalarında ziyaret ettik. Aile şirketi olan Çağdaş Tahin’in yöneticilerinden Doğan Duran sektördeki çalışmalarının yanı sıra çocuklarının büyümesi ile yeni alanlara atılım yapacaklarını bildirdi.

Başdirek Köyünden Ali Duran’ın oğlu olarak 1955 yılında dünyaya gelen Doğan ve 1960 yılında dünyaya Hasan Duran kardeşler, işçilikle başlayan yaşam mücadelesinde tahin ve susam sektörünün başarılı firmalarından birisini azimle kurarak büyüttü.

Köylüleri etkiledi

Darendelileri ‘çalışmadan duramayan insanlar’ olarak tanımlayan Doğan Duran bir müddet Libya’da çalıştıklarını ve 1983’te Samsun’a gelerek yerleştiklerini söyledi. Susam işçiliğinde bir süre çalıştıktan sonra kardeşi Hasan’la birlikte küçük bir imalathane kurduklarını kaydeden Doğan Duran, ağırlıklı olarak kendi köylüleri ve Günpınarlıların hizmet ürettiği sektörde ‘etkileşimle’ yer aldıktan sonra çalışmayı en büyük kazanç kabul ederek her geçen gün yeni pazarlar bularak üretimlerini artırdıklarını bildirdi.

Damaklarda bıraktığı tat aranıyor

Müşterilerine yıllardır lezzet ve kaliteyi sunduklarını ifade eden Hasan Duran da Çağdaş Tahin’in damaklardaki tadının unutulmadığını ve market raflarında aranıldığını kaydetti. Hasan Duran Karadeniz’in yanı sıra Doğu Anadolu ve İçanadolu bölgelerinde pazar ağları bulunduğunu ve sektörde çok fazla marka olmasına rağmen ‘Çağdaş Tahin’in genişleyen ürün yelpazesi ile damaklarda bıraktığı tadın sürekliliği sağladığını ifade etti.

Yeni sektörlere açılacaklar

Doğan Duran oğulları Gökhan ve Ömer ile kardeşi Hasan Duran’ın çocukları Bekir ve Ali’nin aile şirketine güç verdiklerini ve eğitimlerinin ardından çalışmalara katıldıklarını belirtti. Çocukların büyümesi ve eğitimlerini tamamlaması ile yeni sektörlere açılmayı hedeflediklerini dile getiren Doğan Duran besicilik yapmayı düşündüklerini ve yatırımlarını bu yönde geliştireceklerini sözlerine ekledi.

 


Anahtar Kelimeler: