Bu yıl ikinicisi düzenleniyor

Bu yıl ikinicisi düzenleniyor

Bu yıl ikinicisi düzenleniyor
Gündem 20.05.2011 14:32:00 1935 0

Malatya Valiliğinin organizesi ile 21 Mayıs 2011 Cumartesi günü Darende`de yapılacak II. Rafting Turnuvası için hazırlıklar devam ediyor. Darende’deki Tohma Kanyonunda geçtiğimiz yıl ilki yapılan turnuvanın bu seneki organizesi ile ilçeye çok sayıda sporcu ve vatandaşın gelmesi bekleniyor.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş yaptığı açıklamada aktivitenin turizm sahasında gelişmekte ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. Ev sahipliğini yapacakları rafting turnuvasının her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce insanın geldiği Darende’yi cazibe merkezine dönüştürme yolunda atılan önemli bir adım olduğunu kaydeden Mehmet Aktaş; “Tarihi, kültürel, manevi değerleri ve sahip olduğu doğal güzellikler ile ülkemizin önemli merkezlerinden birisi olan Darende’miz su sporları ve sportif aktivitelerle her kesimden insana kucağını açmakta, misafirperverliğini göstermektedir” dedi.

Rafting turnuvasının yapılacağı Tohma Kanyonunun kısmen turizme kazandırıldığını, Somuncu Baba Külliyesi civarında yapılan düzenlemelerle herkesin ilgiyle gezdiği bir mekan olduğunu ifade eden Kaymakam Aktaş; “Sayın Valimiz Ulvi Saran’ın destekleri ile ilçemizde yapılmakta olan raftingi daha da geliştirerek bu spora ilgi duyan insanları ilçemize çekmeyi arzuluyoruz. Darende sahip olduğu değerler ile yediden yetmişe herkesimden insanın ilgisini çekebilecek, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu açık hava müzesini andıran, rafting gibi su sporlarının da yapılmasıyla özellikle gençlerin gelmeyi arzu ettiği bir turizm cennetidir” diye konuştu.

Darende Doğa Sporları ve Rafting Kulübü (DRAFT) Başkanı Celalettin Ateş de Rize, Artvin, Erzincan, Erzurum, Van, Trabzon ve Malatya illerinden çok sayıda takımın katılmasını beklediklerini bildirdi. Darende’den yarışmalara 4 takım halinde katılacaklarını sözlerine ekleyen Celalettin Ateş, Tohma Kanyonunun rafting sporunu ilk defa yapacaklar için oldukça uygun bir parkur olduğunu, doğal güzelliklerin yer aldığı kanyondan botla geçiş yapanların unutulmaz anlar yaşadığını dile getirdi.

Celalettin Ateş, Darende’ye gelenlerin rafting sporunun yapıldığını görünce önce şaşırdıklarını ardından adrenalin dolu bir parkurda suyla adeta dans etmenin heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Ateş su sporlarının yapılabildiği yarı olimpik özelliklere sahip Kudret Havuzunun da ilçede bulunmasının önemli bir değer olduğuna işaret ederek; “Hulusi Efendi Vakfı tarafından doğal kaynakla beslenen kaya membalı Kudret Havuzu yenilenerek spor severler ve ilçeye gelen turistlerin kullanımına sunuldu” dedi.

Turnuva için hazırlıkların sürdüğünü de belirten Celalettin Ateş, takımların kürek çekerek parkurda denemeler yaptığını ve bu yılki yarışlara Darende olarak iddialı hazırlandıklarını bildirdi.


Anahtar Kelimeler: