Adaylar belli oldu

Adaylar belli oldu

Adaylar belli oldu
Gündem 7.05.2011 16:24:00 2946 0

AK PARTİ Darende’yi görmedi

12 Haziran 2011 günü yapılacak milletvekili seçimlerinde AK Parti Malatya’da Darendelilere listelerinde yer vermedi. AK Parti Adana 7. sıra ile Çanakkale 4. sıradan Darendeli bayan adayları listesine koyarken, MHP Darendelilere adeta jest yaparak Malatya 1. sıra ile Ankara 1. bölge 2. sıra adaylarını seçilebilecek yerlerden kamuoyuna emanet etti. Saadet Partisi ise Hatay 1. sıra ile Adana 3. sıradan hemşehrilerimize listelerinde yer verdi.

 

Kamuoyundan tepki

Milletvekili olmak için Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimliğinden son dakika istifa eden Dr. Metin Gülseren’in, adının listeye girmesine kesin gözüyle bakılırken oluşan hayal kırıklığı kamuoyunun tepkisine yol açtı. Muhalefet partilerinin temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluş yöneticileri iktidarın Darende’den aday göstermemesini sert ifadelerle eleştirdi.

 Veli Ağbaba / CHP Milletvekili Adayı: “Darende çok önemli bir ilçemiz, iktidar partisi maalesef Darendeli bir adaya listesinden yer vermemiştir. Aynı parti başka bir ilçeden iki adayı listeye koyarken Darende’yi adeta dışlamıştır”

Sinan Sunguroğlu / CHP İlçe Başkanı: “Yüzde 80 ve üzeri oranda Darende’den oy alan AKP’nin ilçemizden bir aday göstermemesi büyük ayıp. Darende’yi görmezden gelmeleri kabul edilemez. Eğer Darendelinin vicdanı varsa sandıkta gereken dersi verir”

İbrahim Ateş / MHP İlçe Başkanı: “AKP kendisinden beklenileni yapmadı. Aday adayları başta olmak üzere hemşerilerimiz hayal kırıklığına uğramış ve kamuoyunda büyük bir memnuniyetsizlik oluşmuştur. Darende`ye değer vermeyenlere, Darendeli de değer vermeyecektir”

Kasım Gücük / Şoförler Odası Başkanı: “Memleketimize hizmet eden insanlar iktidar partisinden aday olmuştu ama listeye konulmadılar. Darendelilere vekilliği yakıştıramayanlar şapkalarını önüne koyup düşünmeli”

AK Parti Malatya’da aday adaylık başvurusunda bulunan Darendeli 7 adaya rağmen hiçbirine listelerinde yer vermeyerek mevcut milletvekillerinden 3 ile yola devam kararı alırken, 3 yeni ismi de listesine yazdı.

 

Adana ve Çanakkale’den aday var

Malatya’da bugüne kadar yapılan seçimlerde en fazla oy aldığı Darende’nin beklentilerine cevap vermeyen AK Parti Adana’da 7. sıraya Yüksek Mimar Fatma Güldemet Sarı’yı listesine koyarak adeta kentteki Darendeli potansiyelini ölçme kararı aldı. AK Partili 6 milletvekili bulunan Adana’da kritik bir yerden listelere konan Sarı için Darendelilerin birlik gösterip adaylarını seçip seçmeyeceği belli olacak. AK Parti 4 Milletvekilinden 2’sine sahip olduğu Çanakkale’de ise 4. sıraya koyduğu bayan hemşehrimiz Yeşim Karadağ’ı seçmenlere emanet etti.  

 

MHP liste başı yaptı

Seçimlerde Darendelilere jesti MHP yaptı. Seçilmesine kesin gözüyle bakılan Ankara 1. bölge 2. sıraya Genel Başkan Başdanışmanı Zuhal Topçu Cafoğlu konurken Malatya’da Prof. Dr. Hasan Tunç liste başı yapılarak Darendelilerin desteği istendi. 6 Milletvekili seçecek Malatya’da hali hazırda vekili bulunmayan MHP’nin nasıl bir tabloyla seçimden çıkacağı merak konusu oldu. 2002 seçimlerinde yine liste başı olan Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapan hemşehrimiz Ali Helvacı’ya gereken desteği vermeyen Darendeli seçmenlerin nasıl strateji izleyeceği kamuoyunun en çok konuşulan konusu haline geldi.

 

SP’den 2 aday

Darendelilere listelerinde yer veren bir diğer siyasi kuruluş Saadet Partisi oldu. Hatay’da İl Başkanlığı yapan Necmettin Çalışkan kentte liste başı yapılırken, Adana’da da 3. sıraya M. Çelebi Keyhıdır konuldu.

Meclisin muhalefet partisi CHP’de Darendeli herhangi bir aday bulunmuyor.

 

Fatma Güldemet Sarı / Adana

Yüksek Mimar Yücel Sarı`nın kızı olarak 1970 yılında dünyaya geldi. İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. Özel şirket yöneticisi. AK Parti Adana Çukurova kurucu ilçe başkanı.

 

Yeşim Karadağ / Çanakkale

1980 Çanakkale Ecaabat doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. AK Parti Çanakkale İl Başkanlığında Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı yaptı. Dişhekimi Cuma Karadağ’la evli, 2 çocuk annesi.

 

Zuhal Topçu Cafoğlu / Ankara

Balabanlı Ali Topçu`nun kızı olarak 1960 yılında dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Sosyolojisi Bölümü mezunu. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi. MHP MYK Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı. Evli, 2 çocuk annesi.

 

Hasan Tunç / Malatya

1962 yılında Darende Aşağıulupınar`da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Anayasa Hukuku Öğretim Üyeliği yaptı. Evli, 3 çocuk babası

 

Necmettin Çalışkan / Hatay

1973 yılında Adana`da dünyaya geldi. 11 yaşında hafız oldu. Mısır El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Saadet Partisi Hatay il başkanı olarak 7 yıl görev yaptı. Beyza Piliç`te üst düzey yönetici.

 

M. Çelebi Keyhıdır / Adana

1961 yılında Darende`de dünyaya geldi. Refah Partisi Adana İl Başkanlığı yaptı. Saadet Partisi Adana İl Başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Özel şirket yöneticisi.

 

      İşte Darendeli Milletvekili Adayları

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=312


Anahtar Kelimeler: