Fiyat 5 kuruş arttı

Fiyat 5 kuruş arttı

Fiyat 5 kuruş arttı
Gündem 22.04.2011 15:52:00 1819 0

Darende`de 300 gram somun ve 200 gram pidenin fiyatı 50 kuruş olarak belirlendi. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan Esnaf Odası Başkanı, esnaflar ve fırıncılardan gelen talebi değerlendirerek ilçede ekmeğe 5 kuruş zam yaparak fiyatın 50 kuruş olarak belirlendiğini bildirdi.

Belediye Başkanı İsa Özkan, yaptığı açıklamada 2009 yılında göreve geldiklerinde ilçede ekmek fiyatlarındaki istikrarsızlık nedeniyle bir düzenleme yaparak aşağı çektikleri fiyatı piyasa şartlarını göz önünde bulundurarak artırma kararı aldıklarını bildirdi. İsa Özkan; “Esnaf Odası Başkanı, Esnaf Kefaalet Kooperatif Başkanı, fırıncılar ve esnaflar olarak yaptığımız toplantı neticesinde ekmek fiyatlarına 5 kuruşluk bir zam öngörülmüştür. Daha önce 65 kuruştan satılırken 45 kuruşa çektiğimiz fiyatı 2 yıl sonra 50 kuruş olarak belirledik” dedi.

Zam kararını alırken un fiyatlarındaki artış, işçilik ve benzeri giderleri göz önünde tuttuklarını dile getiren Özkan, ekmeklerin ilçedeki tüm fırın ve bakkallarda aynı fiyattan satılacağını kaydetti.


Anahtar Kelimeler: