Darende´de Kutlu Doğum konferansı

Darende`de Kutlu Doğum konferansı

Darende´de Kutlu Doğum konferansı
Gündem 18.04.2011 13:02:00 2361 0

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende’de Müftülük tarafından Hazreti Peygamber ve Merhamet konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta yaşadığımız toplumda günden güne şiddetin arttığına dikkat çeken Akçadağ Müftüsü Mehmet Fatih Karadaş, “Kalplerimizdeki merhamet duygusunun yok olmadığını da ifade etmeliyiz. Çünkü merhametin kaynağı Allah’tır, yani şefkatin, sevginin, ülfetin kaynağı ilahi bir iradedir” dedi.

Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen ve ilçe protokolü ile çok sayıda katılımcının iştirak ettiği programda Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk şiddetin, kötülüğün artarak zirveye çıktığı günümüzde Allah ve Rasulünün sevgisine, rahmetine ve şefkatine muhtaç olunduğunu bildirdi.

İnsanlık merhamete muhtaç

Müftü Türk; “Bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana teması Hazreti Peygamber ve Merhamet. Çünkü bugün insanlık gerçekten merhamete muhtaç. İnsanlar hakyoldan sapabilir ve yanlışlara düşebilir ama inananlar her zaman doğru yoldan ilerlemelidir. Onun için de güzel bir ahlaka sahip olmak gerekir, Allah Rasulünün ahlakını kendimize düstur edinmeliyiz” diye konuştu.

Müftülük korosunun seslendirdiği ilahiler ve Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kutlu Doğum sunumunun ardından kürsüye çıkan Akçadağ Müftüsü Mehmet Fatih Karadaş, da merhamet duygusu kalplerden ve dünyadan yavaş yavaş uzaklaştığını onun yerini öfke kin ve nefret almaya başladığını ifade etti.

İlahi bir iradeden geliyor

Karadaş; “Yaşadığımız toplumda günden güne şiddetin arttığını gözlemliyoruz. Bu tür olayların kötü örnekleri gazetelerin üçüncü sayfasından gitgide birinci sayfasına doğru çıkmaktadır. Bunun psikolojik araştırmaları sürerken kalplerimizdeki merhamet duygusunun yok olmadığını da ifade etmeliyiz. Çünkü merhametin kaynağı Allah’tır, yani şefkatin, sevginin, ülfetin kaynağı ilahi bir iradedir” dedi.

Merhamet doğuştan kazanılır

Özellikle gençlerin şiddetin içerisine çekilerek benliğinden ve kendisinden koparılmaya çalışıldığına vurgu yapan Karadaş sözlerini şu şekilde sürdürdü “Toplumda bir takım ihtiyaçlara sahip insanlarımıza farkındalık duygusunu uyandırmalıyız. Çünkü Müslüman olan birisi yanıbaşında ağlayan birisi dururken, yine yanıbaşında gelecek endişesi taşıyan daha hayatının baharında iken bütün imkanlarını kaybeden birisini görerek rahat bir hayat yaşayamaz. Bugün gönül burkan bir hadiseyle karşılaştığımızda safiyeti bozulmamış bir gönül o olayın acısını hissedecektir, işte bu o insanda merhamet duygusu olduğunun kanıtıdır. İnsanoğlu merhameti doğuştan kazanırken, merhametsizliği ise sonradan öğrenir”

Konferansın sonunda Müftü Nurdoğan Türk protokoldekiler gül takdim etti. Ayrıca salon çıkışında da katılımcılara gül dağıtıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=306


Anahtar Kelimeler: