Bu dönem mecliste olmalıyız

Bu dönem mecliste olmalıyız

Bu dönem mecliste olmalıyız
Gündem 25.03.2011 15:45:00 3623 0

24. dönemde milletvekilimiz olmalı

Darendeli vekil için BİRLİK ZAMANI

12 Haziran’da yapılacak 24. dönem milletvekili seçimleri için aday adayları partilere başvurdu. Darende en son 1991 seçimlerinde Malatya listesinden bir vekili parlamentoya gönderirken 20 yıl sonra TBMM’de hemşehrilerimizin yer alması için önümüze çıkan fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gündemin en önemli konusu oldu.

Ticari dehası, pratik zekası, dürüstlük ve güvenilirlik gibi ahlâki değerleri taşıyan tüm Darendelilerin, Malatya başta olmak üzere diğer illerden de hemşehrilerimizi TBMM’ye göndermek için parti, fikir ve düşünce ayrılığına kapılmadan güç birliği göstermenin olgunluğu ile hareket edeceği görüşü kamuoyuna hakim oldu.

Kurulduğu günden itibaren AK Parti’ye en yüksek oranda sürekli destek veren Darendeli adayların bu defa milletvekili listelerinde yer alması bekleniyor.

Malatya’dan milletvekili olmak için Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Gülseren, işadamı Erdoğan Kalaycık, Tarım Kredi Koope ratiflerinde yönetici olan Ahmet Boyraz, Ankara’da ikamet eden işadamı Hamit Sevinç, emekli bürokrat İbrahim Kısacık, Malatya’da diş hekimliği yapan Gönül Çatakkaya ile Adana Kimya Mühendisliği yapan Hasan Hayati Şeyhzadeoğlu AK Parti’ye aday adaylık başvurusunda bulundu. Sadece 11 kişinin tercih ettiği Hayati Şeyhzadeoğlu Malatya’da yapılan temayül yoklamasında en az oyu alan aday adayı oldu.

Hemşehrilerimizin yoğun olarak bulunduğu Adana’da da AK Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanlığı görevini yürüten Yüksek Mimar Fatma Güldemet Sarı ile işadamları Mehmet Karcı, Selahattin Akkaş, Ramazan Aşlamacı, Ali Gündel ve Halil Abacı ile Mali Müşavir Mustafa Olgun AK Parti’ye, Makine Mühendisi M. Atay Çakır’da MHP’ye aday adaylık başvurusunu yaparak çalışmalarına başladı.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ikamet eden ve AK Parti İlçe Başkan Yardımcılığı yapan işadamı hemşehrimiz İhsan Turgut da seçim yarışına katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldırım da görevinden istifa ederek milletvekili olmak için yarışa katıldı. Yıldırım İstanbul 2. bölgeden, Aşağılupınarlı işadamı Faruk Yaman da 3. bölgeden AK Parti’ye başvurdu.

Ankara da ise işadamı Hasan Gazi Özer 1. bölge AK Parti listesinde yer almak için kulvardaki yerini aldı.

 

Seçimlerin sürpriz yeri

Seçimlerde sürpriz haber ise Diyarbakır’dan geldi. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarlarından hemşehrimiz Ali Helvacı MHP Diyarbakır listesinden aday adaylık başvurusunda bulundu. Helvacı; “Vazgeçilecek insanımız, terkedilecek ilimiz olmadığını göstermek için Diyarbakır’dan aday oldum” dedi. 2002 seçimlerinde Malatya’dan birinci sıra adayı olan Helvacı bu defa eşinin memleketinden başvurdu.

 

Hasan Tunç`da aday

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Öğretim Üyelerinden Anayasa Hukukçusu olan hemşehrimiz Prof. Dr. Hasan Tunç MHP`den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Gençlik yıllarından beri ülkücü hareketin içerisinde olan Prof. Dr. Hasan Tunç, 28 Ocak 2011`de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin kendisine taktığı rozet ile resmen Milliyetçi Hareket Partisi saflarına katılmıştı. Tunç`un hangi ilden aday olacağı henüz belli olmadı.

 

Adaylarımızı destekleyeceğiz

Aday adaylık başvurularına ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek “İlçe yönetimi olarak Darendeli adayları elbette destekleyeceğiz. Darende’den bir vekilin olması bizim için önemlidir. Elimizden geleni de yapacağız. İnşallah adaylar için de ilçemiz için de hayırlı olur” dedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ise bu dönem meclise en az birkaç Darendeli’nin girmesini çok istediklerini ve bu görüşlerini teşkilat ile genel merkeze ilettiklerini bildirdi. Darendeli aday adaylarına milletvekili olmaları için tüm desteklerini vereceklerinin altını çizen Özkan; “Bu dönem inşallah birden fazla hemşehrimiz mecliste yer alıp hizmet edecektir” diye konuştu.

 

Bayan adayımızın şansı yüksek

Adana’da hemşehrilerimizin yoğun istek ve baskısı üzerine kurucusu olduğu AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Yüksek Mimar Fatma Güldemet Sarı’nın listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Adana’nın tanınmış simalarından, yaptığı hayır hizmetleriyle tanınan merhum Mimar Yücel Sarı’nın kızı olan Fatma Güldemet Sarı’nın siyasetteki başarısını mecliste yeni hizmetlerle taçlandırması bekleniyor.

Bir bayan olarak aktif siyasette bulunmak gerektiğine Başbakan gibi kendisinin de inandığını ifade eden Sarı; “Adana’mız, Malatya ve memleketimiz Darende’ye daha iyi hizmet vermek, AK Parti’nin 2023 vizyonuna katkıda bulunmak için Milletvekili aday adaylık başvurusunu yaptım. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur” dedi.

Fatma Güldemet Sarı, Adana’nın ikamet alanı ve yeni yüzü olarak bilinen Çukurova İlçesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tercihiyle parti teşkilatını kurarak başarılı bir şekilde yönetmişti.

Sarı Adana’da yapılan temayül yoklamasında 11’nci sırada yer aldı.

 

Dr. Metin Gülseren iddialı

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi iken milletvekili olmak amacıyla görevinden istifa eden Dr. Metin Gülseren Malatya’dan listeye girmek için AK Parti’ye başvurdu. Başvuru dilekçesini AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’ye teslim eden Gülseren, hizmete talip olduğunu ve geçmişteki başarılarını tecrübeleriyle birleştirerek çalışacağını söyledi.

Gülseren yaptığı açıklamada; “Siyasetin tek limanı ahlaktır. Biz milletin ahlakıyla ahlaklandık ve bizim medeniyetimizin bize çizdiği o ahlaki değerlerle terbiye olduk. Milletimize örnek hizmetleri ulaştırmak için çaba sarfedeceğiz. Siyaseti bir hizmet aracı olarak görüyoruz. 8 yılda tarihi nitelikte reformlar yapan, aynı şekilde reformlarına devam edileceğine, inandığımız AK Parti saflarında yer alarak demokratik standartların Türkiye`ye kazandırılması için sürdürülecek mücadelenin içerisinde yer almak istiyorum. Malatya’mızın, Darende’nin daha güzel hizmetlere, vatandaşlarımızın daha müreffeh bir yaşama kavuşması için tecrübelerimi sunmaya hazırım” dedi.

Dr. Metin Gülseren kamuoyunda Başhekimliğini yaptığı Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nin ileri düzeyde sağlık hizmeti vermesine sağladığı olanaklar, iş disiplini ve girişimciliği ile tanınırken, listelerde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Darendeli büyük mutasavvıf ve din alimi Es-Seyyid Osman Hulusi Ateş Efendi’nin damadı olan Gülseren’in 1983 yılında Malatya Devlet Hastanesi’ndeki Başhekimlik görevinin ardından sağlık alanında sürdürdüğü başarılı kariyerini doğduğu ilçedeki hastanede zirveye taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden itibaren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yakınlığı olduğu bilinen Metin Gülseren’e parti teşkilatı, tanıyanlar, çevresi ve özellikle hemşehrilerimizin yoğun destek sağlaması bekleniyor. 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: