Aday adayları yarışıyor

Aday adayları yarışıyor

Aday adayları yarışıyor
Gündem 17.03.2011 14:49:00 5246 0

12 Haziran’da yapılacak 24. dönem Milletvekili seçimleri için aday adayları partilere başvurmaya başladı. Darende en son 1991 seçimlerinde Malatya listesinden bir vekili parlamentoya gönderirken 20 yıl sonra TBMM’de bir hemşehrimizin yer alması için birlikte hareket etme zamanı çoktan gelip geçti.

Ticari dehası, pratik zekası, dürüstlük ve güvenilirlik gibi ahlâki değerleri taşıyan tüm Darendelilerin, Malatya başta olmak üzere diğer illerden de hemşehrilerimizi TBMM’ye göndermek için parti, fikir ve düşünce ayrılığına kapılmadan güç birliği göstermenin olgunluğu ile hareket edeceği görüşü kamuoyuna hakim oldu.

Kurulduğu günden itibaren AK Parti’ye en yüksek oranda sürekli destek veren Darendeli adayların bu defa Milletvekili listelerinde yer alması bekleniyor.

Malatya’dan Milletvekili olmak için Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Gülseren, işadamı Erdoğan Kalaycık, Tarım Kredi Kooperatiflerinde yönetici olan Ahmet Boyraz, Ankara’da ikamet eden işadamı Hamit Sevinç ve emekli bürokrat İbrahim Kısacık ile Malatya’da diş hekimliği yapan Gönül Çatakkaya, AK Parti’ye aday adaylık başvurusunda bulundu.

Hemşehrilerimizin yoğun olarak bulunduğu Adana’da da AK Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanlığı görevini yürüten Yüksek Mimar Fatma Güldemet Sarı ile işadamları Mehmet Karcı, Selahattin Akkaş, Ramazan Aşlamacı ve Halil Abacı ile Mali Müşavir Mustafa Olgun AK Parti’ye, Makine Mühendisi M. Atay Çakır’da MHP’ye aday adaylık başvurusunu yaparak çalışmalarına başladı.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ikamet eden ve AK Parti İlçe Başkan Yardımcılığı yapan işadamı hemşehrimiz İhsan Turgut ta seçim yarışına katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Avrupa Yakası İtfaiye Müdürü Abdurrahman Yıldırım da görevinden istifa ederek milletvekili olmak için yarışa katıldı. Yıldırım İstanbul 2. Bölge’den AK Parti’ye başvurdu.

Seçimlerde sürpriz haber ise Diyarbakır’dan geldi. Eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarlarından hemşehrimiz Ali Helvacı MHP Diyarbakır listesinden aday adaylık başvurusunda bulundu. Helvacı; “Vazgeçilecek insanımız, terkedilecek ilimiz olmadığını göstermek için Diyarbakır’dan aday oldum” dedi. 2002 seçimlerinde Malatya’dan birinci sıra adayı olan Helvacı bu defa eşinin memleketinden başvurdu.

Aday adaylık başvurularına ilişkin bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek “İlçe yönetimi olarak Darendeli adayları elbette destekleyeceğiz. Darende’den bir vekilin olması bizim için önemlidir. Elimizden geleni de yapacağız. İnşallah adaylar içinde ilçemiz içinde hayırlı olur” dedi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ise bu dönem meclise en az birkaç Darendeli’nin girmesini çok istediklerini ve bu görüşlerini teşkilat ile genel merkeze ilettiklerini bildirdi. Darendeli aday adaylarına milletvekili olmaları için tüm desteklerini vereceklerinin altını çizen Özkan; “Bu dönem inşallah birden fazla hemşehrimiz mecliste yer alıp hizmet edecektir” diye konuştu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=220


Anahtar Kelimeler: