Öğretmene her zaman ihtiyaç var

Öğretmene her zaman ihtiyaç var

Öğretmene her zaman ihtiyaç var
Gündem 16.03.2011 15:19:00 2120 0

Öğretmen okullarının 163. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Darende`deki Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi bir tören düzenledi. Etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, “Öğretmene verilen değer, geleceğe değer vermektir” dedi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Vahap Yıldız, öğretmenlerin insanlara sevgi ve bilgisini sunduğunu söyledi. Yıldız; “Öğretmen insanların aydınlanma sürecini gerçekleştiren öncü kişilerdir, öğretmenlik bir sanat olup yapılan her iş bir sanat eseridir” diye konuştu.

Öğretmenler adına bir konuşma yapan emekli eğitimci Mehmet Sait Yükseler de insanoğlu varolduğu sürece öğrenme ve öğretme ihtiyacının sürekli yaşanacağını kaydetti. Yükseler, öğretmenliği kurumsallaştıran okulların açılmasının ülkemizde eğitim ve öğretime ne denli önem verildiğinin bir kanıtı olduğunu dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ise öğretmenden yoksun milletlerin gelişmesinin geç olacağını ifade etti. Tarak konuşmasını; “Öğretmene verilen değer, geleceğe değer vermektir, toplumun her alanda ve anlamda gelişmesinde öğretmenlerin payı büyüktür” şeklinde sürdürdü.

Öğrenciler günün anlamına ilişkin şiirler okuduğu törende öğretmenliği anlatan tiyatro gösterileri yapıp, gitarla şarkı söyledi.


Anahtar Kelimeler: