Balaban İçmecesi yenileniyor

Balaban İçmecesi yenileniyor

Balaban İçmecesi yenileniyor
Gündem 6.03.2011 11:41:00 2768 0

Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer içmeceler hakkındaki suskunluğunu bozarak, eleştiride bulunanları Balaban’ın hiçbir sorununu görmeden, bilgi sahibi olmadan haksız yergilerde bulunduğunu söyledi.

Başkan Kılıçer, içmeceleri yeni bir düzenleme ile turizme kazandırmayı hedeflediklerini ve bu amaçla yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, bahar aylarıyla tesisi konaklanacak hale getireceklerinin altını çizdi.

Ertem’in adı silinmeyecek

İçmecelerdeki eski çeşmeyi kendilerinin yıktığını ve bu konuda yorum yapanların ‘boş konuştuğunu’ dile getiren Kılıçer; “Çeşmeye gelen boru betonun içine gizlenmiş bir plastik ilaç kabına giriyor ve musluklardan akıyordu. Oldukça sağlıksız olan bu durumdan daha da önemlisi çeşmenin üzerindeki beton vatandaşların başına değiyor ve bu konuda çok şikâyet alıyorduk. Vakıf içmeceden çekilme kararını açıklayınca buraya yeni bir çeşme yapılmasını istedik. Yenisi yapıldı diye değil, eski çeşmeyi zaten belirttiğim sebeplerden dolayı yıkacaktık. Merhum Abdullah Ertem’in zamanın imkânlarına göre yaptırdığı çeşme ve tesis yenilenince, haksız eleştiride bulunanlar dile getirdikleri şikâyetlerden ötürü utanacaklar. Hulûsi Efendi Vakfı aracılığıyla bir hayırseverin yaptığı çeşmeyi şadırvan şeklinde yeniden düzenleyeceğiz ve Abdullah Ertem’in adı ile içmece için söylediği sözü oraya yazacağız. Hatta Ertem’in adı ile suyun faydalarının yer aldığı büyükçe bir levhayı da tesisin girişine yerleştireceğiz. Tesisten Abdullah Ertem’in adı silinmedi ve silinmeyecek, eleştirenler yapılan çalışmalar sona ermeden iş neticelenmeden konuşuyor. Hem Abdullah Ertem benim siyasi rakibim değil, davalım değil, beldeme hizmet etmiş saygıdeğer bir büyüğümüz adını neden sileyim” dedi.

Herkes memnun kalacak

Tesisin daha düzenli bir yere dönüşmesi için Hulûsi Efendi Vakfı’na devrettiklerini ancak vakfın yaptığı fizibilite ile suyu yetersiz bulması gibi bazı sebeplerle bir süre sonra yeniden devraldıklarını kaydeden Mehmet Kılıçer; “Çevre düzenlemeleri ile içmeceleri gönül rahatlığı ile konaklanacak, vatandaşların ev rahatlığını aramayacağı nitelikte bir yere dönüşmesini sağlayacağız. Odalarımızda her türlü konforu bulma imkânını sunacağız. Yine lokanta, büfe gibi hizmetlerin yanı sıra insanların vakitlerini geçirebilecekleri sosyal imkânları da oluşturmanın gayretindeyiz. Bir yüzme havuzu ile sportif aktiviteler ve çocuklar için oyun alanları yapacağız. Gerek içmecenin şifasından faydalanmak isteyenler, gerekse de gündelik pikniğe gelenler tesislerimizden memnuniyet duyacak” diye konuştu.

Vakfa saldırmaları hoş değil

İçmece üstünden Hulûsi Efeni Vakfı’na saldırılmasının hiç hoş olmayan bir durum olduğunu ifade eden Kılıçer; “Hulûsi Efendi Vakfı hizmetleriyle Darende’nin iftiharıdır. İlçemize kazandırdıkları örnek hizmetler var, Balaban içmecemizi daha güzel bir tesis haline getirmek amacıyla burada da çalışma yapacaklardı, ancak şartlar oluşmadı. Hatta burayla ilgili ellerinde hazır olan projeden de yararlanabiliriz. Onların başlattığı çalışmayı biz belediye olarak tamamlayıp en güzel biçimde halkımızın istifadesine sunacağız” diye konuştu.

Başka sorunlarımız da var

Balaban’ın değişik alanlarda sorunları bulunduğunu ve bunları çözmek için dar imkânlarla çalıştıklarına değinen Mehmet Kılıçer; “Darende dışında oturduğu yerden eleştirenler, objektif davransın, vatandaşı yanlış yönlendirmesin. Bugüne kadar hangi sorunumuzu görüp köşelerine taşımışlar da, böylesine bir çalışmayı çarpıtarak yansıtmaya çalışıyorlar anlamak mümkün değil” dedi.


Anahtar Kelimeler: