Somuncu Baba´nın en ünlü talebesi orada

Somuncu Baba`nın en ünlü talebesi orada

Somuncu Baba´nın en ünlü talebesi orada
Gündem 6.03.2011 11:35:00 2081 0

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılan restorasyon çalışmasıyla yeni bir görüntüye kavuşan Hacı Bayram-ı Veli Camii, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)`in doğum günü olan Mevlit Kandili`nin de denk geldiği 14 Şubat gününde hizmete açıldı.

Şeyh Hamid-i Veli (k.s)’nin 13. kuşaktan torunu olan Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş, Somuncu Baba’nın yetiştirdiği Hacı Bayram-ı Veli adına yapılan yanındaki türbede makberinin de yer aldığı tarihi camiyi onarım çalışmaları devam ederken ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Restorasyondan sorumlu mimarların gezdirdiği, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilen Hamidettin Ateş`e İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mehmet Kurdoğlu eşlik etti.

Tarihle bütünlük arz ediyor

600 yıllık tarihi ve manevi değerleriyle bugüne ışık tutan Cami`nin, yıllar içerisinde aslının bozulması üzerine restorasyon çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi`nin kullanılamaz duruma gelen ek binayı yıkarak, tarihle bütünlük içerisinde ve modern bir şekilde yeniden inşa ettiği bildirildi.

Hem caminin hem de ek binanın ısıtma, soğutma, havalandırma ve ses sistemlerinin son teknoloji ile düzenlenirken, caminin kapalı devre kamera sistemi ile de güvenliği sağlandı. Zamanla ek binanın çevresine yapılan, meydan görüntüsünü kapatacak şekildeki tek katlı tuvalet, abdesthane ve benzeri yerlerin hepsi yer altına alındı. Yeni yapılan abdesthaneler, "Türkiye`deki en iyi örnek" olarak nitelendi.


Anahtar Kelimeler: