Çarşının çehresi değişecek

Çarşının çehresi değişecek

Çarşının çehresi değişecek
Gündem 6.03.2011 11:23:00 2221 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, imar çalışmaları kapsamında geniş işyerlerinin olduğu modern bir çarşı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Malatya Belediyesi Şehir Plancısı Mimar Zeki Sarılar’la Darende çarşısında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı İsa Özkan, şehrin çehresine yenilikler katmak amacıyla bir dizi düzenlemeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Çeşitli büyüklüklerde yeni işyerleri

Başkan Özkan; “İlçemizdeki işyerlerinin bir kısmı maalesef küçük ve birçok imkândan yoksun olarak inşa edilmiş. Yıllardır içerisinde esnaflarımızın ticaret yaptığı işyerleri özellikle dar olmaları nedeniyle gelişmeye, genişlemeye ve ekonomik olarak büyümeye müsait değil. Esnaflarımızın ticari faaliyetlerini daha güzel bir ortamda sürdürmesi için mülkiyeti belediyemize ait çarşı merkezindeki geniş alana yeni bir iş merkezi kurmayı planlıyoruz. Çeşitli büyüklüklerde işyerlerinin olacağı, içerisinde depo lavabo gibi gereksinimlerin karşılanacağı merkezi ısıtma sistemli üst katında çalışma ofisleri bulunan yerler oluşturacağız. Hali hazırda şahıs mülkiyetinde bulunan işyeri sahipleri ile görüşüp anlaşarak yeni ve düzenli yerlere taşınarak daha güzel ortamlara kavuşmasını planlıyoruz. Çarşıdaki eski dükkanların olduğu bölge yeni yerlere taşınınca oluşacak alanı ilçe meydanı haline dönüştüreceğiz. Her geçen gün gelişen, alt yapısı yenilenen ilçemizdeki yeni hedefimiz modern bir çarşı oluşturmaktır” dedi.

Tüm çarşı yenilenmeli

İlçedeki işyerlerini peyderpey bu tür iş merkezleri şekline dönüştürerek esnafları ferah alanlara kavuşturmayı amaçladıklarının altını çizen İsa Özkan, geleceğe yönelik tüm çarşının yenilenmesi ve planlı bir şekilde düzenlenmesine Darende’nin ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Özkan ayrıca çarşı merkezine tek köprü ile giriş yapıldığını bunun da gitgide artan bir trafik yoğunluğuna neden olduğunu söyleyerek, yeni bir köprü inşa etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: