“O, örnek bir lider ve aile reisiydi”

“O, örnek bir lider ve aile reisiydi”

“O, örnek bir lider ve aile reisiydi”
Gündem 6.03.2011 11:20:00 2100 0

Darende’de düzenlenen "Hz. Muhammed (s.a.v)`in aile fertlerine karşı davranış tarzı" konulu konferansta bir konuşma yapan Malatya İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan Peygamber Efendimizin mükemmel bir lider ve örnek bir aile reisi olduğunu söyledi.

Darende Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği’nin Mevlid Kandili münasebetiyle organize ettiği konferans büyük ilgi gördü.

Esnaf Kefalet Salonu`nda düzenlenen konferansta konuşan İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan, müminlerin iman bakımından en mükemmel olanının ahlâki anlamda en güzel, ailesine şefkat ve yumuşak davrananlar olduğunu ifade etti.

Ev halkına işlerinde yardım ederdi

Ünal Tan; “Hz. Muhammed (s.a.v) her konuda en güzel örneği kendisi sunmuştur. O Yüce Allah`ın ‘Eşlerinizle en güzel bir biçimde geçinin’ emrini bizzat uygulamıştır. O eşleriyle en güzel bir şekilde geçinmiş onlara her konuda yardımcı olmuş ev işlerinde onlara ortak olmuş onlara asla bir fiske dahi vurmamıştır. Onlar hayatlarında ve vefatlarında her zaman hayırla anmıştır. Hz. Aişe`ye Peygamberimizin evde ne yaptığı sorulunca "Ev halkına işlerinde yardım ederdi, elbisesinin söküğünü diker veya yamar, ayakkabısını tamir ederdi, ezanı işitince de namaza çıkardı` dediği bildirilmiştir. Peygamberimiz ailenin geçimi için çalışıp çabalamayı teşvik ederdi" dedi.

Konferansa, Darende Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, İlçe Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, ilçe vaizi Yahya Özden ve çok sayıda vatandaş katıldı. Darende’de müftülük görevinde bulunan Ünal Tan`a dernek yönetimi tarafından bir de plaket verildi.


Anahtar Kelimeler: