Yol çalışması devam ediyor

Yol çalışması devam ediyor

Yol çalışması devam ediyor
Gündem 5.02.2011 18:01:00 2216 0

Doğu’yu Batı’ya bağlayan ve Darende’den geçen Malatya-Kayseri karayolundaki bölünmüş yol yapım çalışmaları kış ayları olmasına rağmen süratle devam ediyor. Yukarıulupınar mevkisinde bulunan şantiyelerdeki çalışmaları inceleyen Karayolları 6. Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, planlamaya göre 2011 Ağustos ayında asfalt seviyesine ulaşarak Karahan tüneli dışında yolu tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

1 milyon 800 bin metreküp hafriyat

Turan Gülhaş yaptığı açıklamada; “Kış ayları olmasına rağmen hava şartları çok güzel gittiğinden bölünmüş yol yapım çalışmalarına Yukarıulupınar mevkisinde ara vermeden devam ediliyor. 10 kilometrelik bu kısımda toplamda 1 milyon 800 bin metreküp hafriyat var. Şu an itibariyle 50 iş makinesiyle bu bölümdeki çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. 10-15 bin metreküp yarma kazısı yapılmaktadır. Hava şartları iyi gittiği müddetçe çalışmalar sürecektir. Planlamamıza göre bu kesimde 2011 Ağustos ayında asfalt seviyesine ulaşmış olacağız. Batı’dan Doğu’ya gelen araçların korkulu rüyası olan bu bölgedeki 1800 rakıma ulaşan yükseklikler kışın çok yoğun kar alması nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatıyordu. Yapım çalışmaları ile 1950’li yıllarda açılan yolun standardı yükselecek, virajlar büyük ölçüde ortadan kalkacak, sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacaktır” dedi

Yıl sonuna kadar bitecek

Adıyaman yol ayrımından itibaren Malatya-Darende yolunun 90 kilometre olduğunu hatırlatan Gülhaş; “2010 yılı sonuna kadar bunun 60 kilometresini bölünmüş yol olarak satih kaplama seviyesinde bitirdik. Kalan 30 kilometredeki çalışmaları da en geç yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Karahan geçidindeki bin 600 metresi tünel olmak üzere bağlantı yollarıyla 8 bin 600 metrelik kısımda çalışmalar devam ediyor. Tünelin Darende tarafındaki çıkışında zeminden kaynaklanan ciddi problemler bulunmaktadır, bunu beton enjeksiyon ve diğer teknik tedbirlerle gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Yola 48 milyon harcandı

Malatya ili sınırlarında Cumhuriyet döneminden 2002’ye kadar, toplam 36 kilometre bölünmüş yol yapıldığını da anımsatan Turan Gülhaş açıklamasını; “Bu rakam 2010 sonu itibariyle 254 kilometreye çıkarılmıştır. Malatya genelindeki bölünmüş yol ağı 297 kilometredir, dolayısıyla yüzde 80-85 oranında yapım tamamlanmıştır. 2010 yılı sonu itibariyle tünel dahil yapılan harcama da 48 milyon liradır. Yollarımızın tamamlanması ile daha emniyetli, rahat ve konforlu bir seyahat imkanı tanınacak, vatandaşlarımız yolların dar ve tehlikeli olması nedeniyle kaza geçirme riskleri büyük ölçüde giderilecektir” şeklinde sürdürdü.

Gülhaş Öz Kardeşler inşaat tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili firma sahibi Ercan Alataş ve Şantiye Şefi Cankat Yıldırmaz’dan bilgiler alarak Kontrol Mühendisi Faruk Savaş, Yapım Kontrol Şefi Zafer Özdemir’le birlikte incelemelerde bulundu.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=129

 


Anahtar Kelimeler: