Vatandaş daha duyarlı olmalı

Vatandaş daha duyarlı olmalı

Vatandaş daha duyarlı olmalı
Gündem 5.02.2011 17:51:00 1751 0

Karayolları 6. Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, Darende’de onarımı tamamlanan tarihi Uzunok ve Nadir Köprülerinde incelemelerde bulunarak, vatandaşların eserlerin çevresini çöp ve diğer kentsel atıklarla kirletmemeleri konusunda uyardı.

Turan Gülhaş, yaya trafiğine açık olan köprülerin etrafındaki çöp birikintileri, moloz yığınları ve diğer atıkların tarihe karşı bir saygısızlık olduğunu kaydetti. Köprülerin etrafında bir dizi düzenleme çalışması yapılacağına dikkat çeken Gülhaş, yol kenarındaki eserlerin ışıklandırılarak geceleri de rahatlıkla görülmesinin yerinde bir uygulama olacağını vurguladı.

Herkes sorumlu davranmalı

Gülhaş; “Köprülerin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeleri Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanmış ve Karayolları 6. Bölge Müdürlüğümüzün denetiminde restorasyonları tamamlanmıştır. Eserlerin onarılmasıyla tarihimiz korunmuş oldu. Vatandaşlarımız bu eserlerin korunmasında sorumlu davranarak korumalı ve çevresini kirletmemelidir” dedi.

Nadir Köprüsünün alt kısmında su yatağındaki şişme nedeniyle oluşan birikintinin olası bir sel durumunda köprüye zarar vereceğini söyleyen Gülhaş belediye yetkilileri ile görüşerek bu bölümde düzenleme yapılmasını istedi.


Anahtar Kelimeler: