Güreşler başlıyor

Güreşler başlıyor

Güreşler başlıyor
Gündem 28.08.2008 16:00:00 4355 0

Her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı onuruna tertiplenen ve bu yıl 55.’si gerçekleştirilecek olan "Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali" 29-90 Ağustos 2008 tarihlerinde iki gün olarak kutlanacak. Darende Kaymakamlığı, Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı ve Yüreğir Darendeliler Derneği, Mersin Darendeliler Derneği ve Emin Tatlıcı tarafından tertiplenen festivalde sünnet şöleni, trap atışları ve geleneksel güreşler yapılacak.

Bu yıl 55.ncisini yapacağımız güreşlerin iptal edildiği Darende Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çakır tarafından açılanırken, Darende Kaymakamlığı ve Darende Dernekleri tarafından yapılan organizeyle güreşler ara verilmeden yapılacak.

Darende Kaymakamlığı, Darende Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Çukurova Darendeliler Derneği, İstanbul Darendeliler Eğitim Vakfı, Ankara Darendeliler Derneği, Malatya Darendeliler Derneği, Adana Darendeliler Derneği, Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Karcı, Ayhan Erden, Güreş Ağası Hasan Güçlü’nün destekleriyle yapılacak olan 55.nci Zengibar Güreş ve Kültür Festivalinin afişleri Aksu Matbaası tarafından basılarak duyurular yapıldı. Program şu şekilde:

29 Ağustos 2008 Cuma

Sünnet Şöleni

(Hulûsi Efendi Vakfı)

Trap Atışları

(Darende Avcılar Derneği)

30 Ağustos 2008 Cumertesi

Geleneksel Zengibar Karakucak Güreşleri


Anahtar Kelimeler: