Mahmut Tekin´e yeni görev

Mahmut Tekin`e yeni görev

Mahmut Tekin´e yeni görev
Hemşehriler 5.02.2011 17:39:00 4362 0

Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden hemşehrimiz Prof. Dr. Mahmut Tekin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Bölüm Başkanlığına seçildi.

Ticari deha ve pratik zekâlarıyla ün yapan Darendelilerin uzmanı olduğu konuları kendisine meslek edinen ve bu alanlarda ilmi araştırmalar yapan Tekin, üretim yönetimi, verimlilik, reorganizasyon, stok yönetimi, fabrika organizasyonu, satış teknikleri ve pazarlama, kurumsallaşma, kriz yönetimi gibi çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.

Verimliliğin araştırmasını yapıyor

Türkiye’nin tahıl ambarı olan ve devasa sanayi kuruluşlarının yer aldığı Konya’da bilgi ve deneyimlerini yaptığı araştırmalarla kamuoyuyla paylaştığını ifade eden Tekin, Konya Sanayi Bölgesi Verimlilik Araştırması, Tümosan A.Ş. İş Etüdü ve Verimlik Araştırması, Konya Sanayi Bölgesi Kapasite Kullanımı Araştırması gibi bazı projelerde aktif görevlerde bulundu.

Ünlü firmaların danışmanı

Konya Ticaret Odası, İngiltere Büyükelçiliği ve Technopolis şirketlerinde proje bazlı görevler yapan Prof. Tekin 1985 yılından itibaren çeşitli kamu ve özel sektör sanayi ve hizmet kuruluşlarında proje yöneticiliği, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde bulundu. Bu kuruluşlardan bazıları şunlardır; Marsa Sabancı Holding, Konya Şeker Fabrikası. Kombassan Kağıt Fabrikası, Adese Marketler Zinciri, Bifa Bisküvi, Kontur Turizm Seyahat, Bürotime Mobilya, Kenzel Mobilya, Konya Orman Bölge Müdürlüğü, Anka Otomotiv ve Yedek Parça, Yekebaş Plastik ve Makine, Alpa Reklam, Alpa Alüminyum, Motus Otomotiv ve Makine.

Mahmut Tekin’in çeşitli üniversitelerde okutulan 20’nin üzerinde ders kitabı ile çok sayıda dergi ve sempozyumlarda sunulmuş 100’ün üzerinde makale ve bildirileri vardır.

Özgeçmişi

1957 yılında Darende’de dünyaya gelen Mahmut Tekin, ilk, orta ve lise tahsilini Adana’da tamamladı. Birincilikle bitirdiği Adana Erkek Lisesinin ardından girdiği Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinden 1980 yılında dereceyle mezun oldu. Çukurova Üniversitesi İ.İ.B.Fakültesine asistan olarak girdi ve 1984 yılında Çukurova Üniversitesinde Yüksek Lisans derecesini ve 1986 yılında doktora derecesini aldı. 1987 yılında Selçuk Üniversitesi M.M.Fakültesine Yardımcı Doçent olarak girdi. 1989 yılında Doçent ve 1995 yılında Profesör oldu. Çeşitli araştırma projelerinde görev aldı.


Anahtar Kelimeler: