İsa Özkan´dan güreş açıklaması

İsa Özkan`dan güreş açıklaması

İsa Özkan´dan güreş açıklaması
Gündem 28.08.2008 15:48:00 3990 0

Darende’de 55 yıldır düzenli olarak yapılan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinin AK Parti ilçe yönetimi tarafından iptal edildiği haberi üzerine, AK Parti İlçe Başkanı İsa Özkan açıklama yaptı.

AK Parti İlçe Başkanı Özkan, "54 yıldır ilçemizde düzenlenen bu yıl 55.’si düzenlenmesi gereken Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinin düzenlenmeyeceği, buna sebep olarak da AK PARTİ ilçe teşkilatımızın organizasyona destek vermediği ileri sürülmektedir. 54 yıldır düzenlenen festivale destek vermediğimiz, siyasi çekişme içerisinde olduğumuz ve bunun üzerinden siyaset yaptığımız gündeme getirilmesi ve bazı yerel basında bu şekilde lanse edilmesi üzerine iddiaları cevaplama gereği duymuşuzdur" dedi.

AK Parti 7 yıldır güreşler 54 yıldır

Zengibar Karakucak Güreşlerinin 54 yıldır devam ettiğini, partilerinin ise 7 yıl önce kurulduğunu anımsatan İsa Özkan, verdikleri cevabın öncelikle halkı aydınlatmak aynı zamanda muhataplarının Spor Kulübü Başkanından ziyade haberi Kulüp başkanına yazdıranlara olduğunu söyledi.

Toplantılara davet bile edilmedik

İlçede bulunan belde belediye başkanları ve AK Parti İlçe teşkilatının toplantılara çağrılmadığını belirten İsa Özkan: "Her yıl yapılan bu festivalin öncesinde Belediye Başkanı ve Spor Kulübü Başkanı öncülüğünde istişare toplantılarının yapıldığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu toplantıya her yıl olduğu gibi bu yılda belde belediye başkanları ve AK Parti teşkilatından hiçbir yetkili davet edilmemiştir. AK Parti yetkililerinin toplantının ne zaman, nerede yapıldığından haberi bile olmamıştır. Yani festivalin düzenlenmeme kararı toplantıya katılanların aldığı bir karardır ki, bunun içerinde en başta Belediye Başkanı Memduh Önal ve Darende Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çakır vardır" dedi.

Kulüp başkanı beceriksiz ve güvensiz

Darende Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çakır’ın beceriksiz ve güvensiz biri olduğunu iddia eden İlçe Başkanı Özkan, kulüp başkanını görevinden istifa etmeye çağırdı. İstifanın gerçekleşmesi halinde Darendelinin Kulübüne sahip çıkacağını belirten Özkan, "Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çakır finans desteği bulamadığından yakınmış buna sebep olarak ta partimizi ve hemşerilerimizi göstermiştir. Partimizden ne gibi bir finans desteği beklendiğini anlayabilmiş değiliz. Herkesin malumu olduğu gibi yıllardır düzenlenen bu festivalin finans desteği belediyemiz ve yardım sever hemşerilerimizdir. Kulübü borçlandırmaktan ve destek gelmediğinden yakınan kulüp başkanı, kendisi göreve gelmezden önce yapılan organizasyonlara bakarsa asıl eksikliğin beceriksizliği ve halka güven verememiş olmasından kaynaklandığını görecektir. Göreve geldiği günden itibaren yapılan festivallerde her yıl bir öncekinden daha başarısız bir organizasyon yapıldığı bir gerçektir. Her yıl kötüye giden organizasyon bu yıl yapılmama noktasına geldiyse bunun suçlusu uzakta değil, kulübün başındadır. Festivalin ve Spor Kulübünün her geçen gün kötüye gittiğini gören yardım sahipleri de "öyleyse bizim paramız başka yerlerde değerleniyor ki, başarı gün geçtikçe düşüyor" demekten kendilerini alamamışlar ve yardımı kesmişlerdir" dedi.

Biz geliştiriyoruz onlar çökertiyor

AK Parti İlçe Teşkilatı olarak ilçenin eğitim, kültür ve turizm anlamında gelişimi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten İsa Özkan: "Darendemiz son yıllarda turizm etkinlikleri ile anılan bölgeler arasında yer almaktadır. Güreş ve kültür festivalinin bunda katkısı azımsanmayacak derece büyüktür. Biz AK Parti olarak Darende turizminin gelişmesi için göreve geldiğimiz günden itibaren yoğun çalışmalar yapmaktayız. Tarihi eserlerin onarımı ve Tohma Kanyonun turizme kazandırılması çalışmalarımızın bazılarıdır. Darende turizmin gelişmesi için bu kadar uğraş verirken, festivalin yapılmaması konusunda bir çatışmanın içerisinde olmamız kesinlikle düşünülemez. Beceriksiz insanlar şikayet eder, çamur atar, sorun yaratır.. Başarılı insanlarsa çözüm üretir. Belediye Başkanı ve Spor kulübü Başkanı kendi beceriksizliklerini partimize mal etmeye çalışmaktadır. AK Parti, CHP, MHP, BBP, DP, DSP, ANAP ilçe başkanlarının ve sivil toplum örgütlerinin geleneksel hale gelen bu festivale ellerinden gelen desteği vereceklerinden şüphemiz yoktur. Biz AK Parti olarak üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız ve bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Çünkü her şey Darende için" dedi.


Anahtar Kelimeler: