Yaşlı çiftin hayvan sevgisi

Yaşlı çiftin hayvan sevgisi

Yaşlı çiftin hayvan sevgisi
Gündem 27.01.2011 17:28:00 2495 0

Darende’de yaşayan 70 yaşındaki Ahmet ve Fadime Kozanoğlu çifti, doğum sırasında ölen koyunun kuzusuna sahip çıkarak, beşinci kattaki apartman dairesinde bakıyorlar. 

Kozanoğlu çifti yaptığı açıklamada, biberonla besleyip altını bezledikleri kuzunun evlerine ayrı bir neşe kattığını ifade ettiler.

Emekli gardiyan olan Ahmet Kozanoğlu, evlerinde konuk ettikleri kuzuyu oğullarının Elbistan`dan getirdiğini söyledi.

Altını bezleyip biberonla besliyorum

Kucağından indirmediği ve adını ``Küboş`` koyduğu kuzuyu bir bebek gibi seven Fadime Kozanoğlu da, ``Oğlumuz bir koyun sürüsüyle karşılaştığında doğum sırasında annesini kaybeden kuzuyu sahibinden alarak bize getirdi. Geldiğinde çamurluydu, yıkadık, kuruttuk. Altını bezledim, biberonla da besledim. Hazır süt verdik. İshal olunca inek sütü temin ederek onunla beslemeye başladık. Bize çok alıştı. Nereye gitsem peşimden geliyor, evde büyüttüğüm çimleri yiyor`` dedi.

Ara sıra dışarı çıkardığı kuzuyu eve getirince lavaboda ayaklarını yıkadığını dile getiren Kozanoğlu, onun torunları ve komşularının da ilgi odağı olduğunu belirterek, ``Çocuklar toplanıp gelip kuzuyu seviyorlar. Eve çok alıştı, altını bezlediğimiz için tertemiz duruyor. İleride ne yapacağımızı bilemiyorum`` diye konuştu.

Kozanoğlu, kış günlerinde evden fazla çıkarmadığı kuzuyu, bahar ayları gelince evlerinin önündeki çimlere çıkarıp doğaya da alışmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Haberin fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=135


Anahtar Kelimeler: