Hizmet kalitesi artırılacak

Hizmet kalitesi artırılacak

Hizmet kalitesi artırılacak
Gündem 11.01.2011 13:49:00 1709 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü, yetersiz gelen Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi MOBESE’nin yenilenmesi ve daha iyi bir hizmet sunmak için minibüs tipi bir araç alımı amacıyla kampanya başlattı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, her geçen gün gelişen Darende’nin güvenliğinin artırılması ve kontrollerin daha sağlıklı yapılabilmesi için mevcut kamera sisteminin yetersiz geldiği, bu amaçla ileriye yönelik özellikleri bulunan MOBESE sistemi kurulmasının hedeflendiği bildirildi.

Gelişen teknolojiye uyum

Darende’nin doğuyu batıya bağlayan karayolu güzergâhında ve önemli bir geçiş noktasında bulunmasından dolayı hem geçiş yapan araçlar hem de ilçeye gelenlerin kontrolü amacıyla plaka sorgulama sistemine sahip MOBESE’nin çarşı merkezi ve önemli noktalara yerleştirilecek zoom yapabilen kameralarla donatılacağını ifade edilen açıklamada; “Mevcut sistem kurulduğu dönem için iyiymiş ancak gelişen teknoloji ve şartlar ileriye yönelik düzenlemeler yapılmasını gerektiriyor. Huzur ve güven açısından oldukça iyi şartlara sahip olan Darende’mizde suç ve suçlularla mücadele etme ve önleyici amaçla böyle bir sistemin kurulması kaçınılmazdır” denildi.

Destek bekleniyor

300 bin liraya malolması beklenen MOBESE için Darende’de yaşayan vatandaşlar, esnaflar ve memleket sevdalılarının yardımcı olmaları istendi. Çalışmalar kapsamında Belediyenin şehrin girişinden çıkışına kadar olan geçiş bölgesinin borusunun gömülmesini üstlenerek bu işlemin tamamlandığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi amacıyla minibüs tipi bir araca ihtiyaç duyulduğu kaydedilerek hemşehrilerimizin desteğine başvurulduğu belirtilerek, açılan banka hesabına yardımların gelmeye başladığı ifade edildi.

Anahtar Kelimeler: