Dram sona erdi

Dram sona erdi

Dram sona erdi
Gündem 11.01.2011 13:43:00 2484 0

Darende’de zihinsel ve bedensel engelli olduğu için 12 yaşında iken tedavi ettirme bahanesiyle ailesinden alınarak İstanbul’a götürülen ve 40 yıl sonra kardeşi tarafından bulunan İhsan Güleç (55) kötü geçen günlerin ardından hayatının ikinci baharını yaşıyor.

Darende’ye bağlı Karaoğuz Köyünde yaşayan Yaşar Güleç, kardeşi İhsan Güleç’i çocuk yaşta iken büyük şehre götürenlerin elinden kurtardıklarını söyledi.

Tehditlere kulak asmadılar

Yıllarca kardeşini merak ettiklerini ifade eden Güleç; “Özürlü olduğu için durumdan faydalanmışlar, rezil bir hayatın içinde adeta süründürmüşler. Birgün akrabalarımızdan birisi görüp tanımış ve takip etmiş, bize haber verdi, şeklen çok rahat tanınabildiği için teşhis ettik. Kardeşimi o hayattan çekip aldık. Arkamızdan tehdit telefonları geldi ama kulak asmadık” dedi.

Yıllarca kötü şartlarda yaşatılan kardeşinin yüzde 90 oranında özürlü olduğunu tespit ettirdiklerini bildiren Yaşar Güleç, 10 yaşında bir çocukla aynı boyda olan kardeşinin başı ve vücudunun da normalin altında olduğunu ifade etti. 130 cm olan İhsan Güleç’i bulduklarında 36 kilo iken bugün 55 kiloya ulaştığını kaydetti.

Kişisel bakımına yardım ediyorlar

Kişisel bakımını eşi Gülsen Güleç’le birlikte yaptıklarını dile getiren Yaşar Güleç; “Yemeğini yiyor, sigara içmekten büyük keyif alıyor. Ama kişisel bakımını yapamadığı için yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Yenge Gülsen Güleç de en çok sulu yemekleri sevdiğini ve televizyon izlemekten hoşlanan İhsan Güleç’in ilgilenildiğinde sevindiğini, kimseye zararı olmadığını ifade ederek; “Allah devletimizin yokluğunu göstermesin. Maaş bağladılar, bakım parası da veriyorlar, Yıllarca kötü şartlarda yaşamış, ezilmiş, çok şükür keyfi yerinde yaşamını sürdürüyor” dedi.

Anahtar Kelimeler: