Kütüphaneye yeni müdür atandı

Kütüphaneye yeni müdür atandı

Kütüphaneye yeni müdür atandı
Eğitim 11.01.2011 13:18:00 2599 0

Uzun bir süredir vekâleten yürütülen Darende Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne atanan Nevim Eryılmaz Doğan görevine başladı.

Göreve başlamasının ardından kütüphaneye olan ilgiyi artırmak için bir dizi çalışmalar başlattıklarını kaydeden Nevim Eryılmaz Doğan; “Kültürel zenginlikleriyle ünlü Darende’de vatandaşların kütüphaneden daha fazla yararlanması ve okuma oranlarını yükseltmek için projeler hazırlıyoruz. Kütüphanemizde çok değerli eserler var, öğrenciler başta olmak üzere herkesin buradan daha fazla yararlanması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Kitap sevgisi aşılanacak

İlçedeki emekli eğitimcilerden yararlanarak bazı etkinlikler yapmak istediklerini, ev hanımları, esnaflar ve kamu kurumlarında çalışan personellerin kitap okuma alışkanlığını artırmalarını, kitap sevgisini daha fazla tatmalarını sağlayacaklarını dile getiren Doğan; “Bazı illerle yarışacak düzeyde kültürel envanter ve kitabın bulunduğu kütüphanemizden vatandaşlarımızın faydalanmaları için kapılarımız her zaman açık” diye konuştu.

Özgeçmişi

1968 yılında Isparta’da dünyaya gelen Nevim Eryılmaz Doğan, İlk, orta ve lise öğreniminin ardından girdiği Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl Antalya ili Akseki İlçe Halk Kütüphanesi’nde göreve başlayan Doğan daha sonra Isparta İl Halk Kütüphanesine atandı. 18 yıl aynı yerde görev yapan Nevim Eryılmaz Doğan bu sürenin 10 yılını İl Müdürlüğü görevine vekâlet ederek geçirdi. Doğan, görevde yükselme sınavından sonra Darende Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne atandı.

Evli olan Nevim Eryılmaz Doğan’a yeni görevinde başarılar dileriz.


Anahtar Kelimeler: