Çalışmalar devam ediyor

Çalışmalar devam ediyor

Çalışmalar devam ediyor
Kültür-Sanat 11.01.2011 11:18:00 6617 0

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehircilik Bölüm Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ocakçı, Darende’ye yaptığı çalışma ziyaretinde Balaban Beldesinde devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmaları ve Aşağıulupınar’daki kerpiç mimarili evleri inceledi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş`ı ziyaret eden Mehmet Ocakçı, bir süreden beri ilçedeki çalışmaları takip ettiği için bölgeyi çok iyi tanıdığını söyledi.

Darende kerpiç cenneti

Kaymakam Aktaş’la birlikte Balaban Beldesine geçen ve kerpiç mimari tarzındaki 26 dükkân ile 2 evin sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceleyen Prof. Ocakçı, geçmiş tarihlerde bölgenin adeta bir kerpiç cennetine çevrildiğini söyledi.

Turizm açısından da çok önemli olan bu mimari dokunun korunmasına gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini dile getiren Mehmet Ocakçı; “Bu konuda yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum. Yok olmaya yüz tutan kerpiç mimarinin yeninde canlanması yönündeki katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Yeni projelere de destek olacak

Malatya Valisi Ulvi Saran`ın desteklediği ve ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Bekir Sözen`in koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda üzerinde durulması gereken hususları yetkililerle paylaşan Ocakçı daha sonra Aşağıulupınar Beldesi’ndeki kerpiç mimarili evleri inceledi. Balaban’a yakınlığı nedeniyle eski evlerin onarılarak turizme kazandırılması için gerekli girişimlerin başlatılmasını isteyen Mehmet Ocakçı, proje hazırlanması konusunda yardımcı olacağını ifade etti.

Kaymakam Mehmet Aktaş, Prof. Ocakçı’ya gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür ederek; “Kerpiç mimari konusunda alanındaki sayılı isimlerden birisi olan hocamızın hemşehrimiz olması Darende için bir şans. Hocamızın bilgi ve deneyimlerinden yararlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: