Eğitimci-Avukat: Mithat Baysal

Eğitimci-Avukat: Mithat Baysal

Eğitimci-Avukat: Mithat Baysal
Hemşehriler 11.01.2011 11:10:00 5106 0

İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlık yapan hemşehrimiz Mithat Baysal’ı bürosunda ziyaret ettik. Hem öğretmenlik hem de avukatlık yapan Baysal, eğitim camiasına verdiği 25 yıl 2 aylık hizmetin ardından hukuk alanındaki çalışmalarını sürdürüyor.

Günpınar Köyü eski Karakucak pehlivanlarından (Palangalı) Mustafa Kemal Baysal’ın oğlu olarak 1960 yılında dünyaya gelen Mithat Baysal, ailesinin ikamet ettiği Sivas’ta ilk ve orta öğreniminin ardından girdiği Sivas Lisesi’nden başarı ile mezun oldu. Baysal Şekerleme adıyla Sivas’ta hizmet veren işyerlerinde babasının yanında çalışan Mithat Baysal 1977’de girdiği Eskişehir Eğitim Enstitüsü Fizik Kimya Biyoloji Bölümünden 1981 yılında mezun oldu. Baysal daha sonra 1984 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini de 1988 yılında bitirerek iki üniversite mezunu oldu.

5 yıl Sinop İmam Hatip Lisesi’nde Fizik, Kimya, Biyoloji öğretmeni olarak görev yapan Baysal daha sonra 20 yıl da İstanbul Altınyıldız İlk Öğretim Okulu’nda öğretmen olarak eğitim camiasına 25 yıl hizmet etti. Hem öğretmen hem de serbest avukatlık yapan Baysal 2006 yılında öğretmenlikten emekliye ayrıldı. Türk-Eğitim Sen kurucu üyeleri arasında yer alan Mithat Baysal, Yeni Ufuklar Vakfı ve Darendeliler Vakfı’nın da üyesi oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Baysal İstanbul Şirinevler Meydanı Arslan Han’daki bürosunda serbest avukat olarak çalışmalarını yürütüyor. Hukuki konularda danışmanlık almak isteyen hemşehrilerimizi çay içmek ve tanışmak için bürosuna bekleyen Baysal, gazetemiz aracılığıyla herkese selam gönderdi.


Anahtar Kelimeler: