Köyler KÖYDES´le Kalkınıyor

Köyler KÖYDES`le Kalkınıyor

Köyler KÖYDES´le Kalkınıyor
Gündem 7.08.2007 23:58:00 3210 0

Malatya Valiliği İl Özel İdaresince 2007 yılı KÖYDES projesi kapsamında Darende’ye ayrılan 2 Milyon 535 bin YTL’lik ödenekle ilçe genelindeki köylerin yol, sulama kanalı, alt yapı ve okul ihtiyaçları büyük oranda çözüme kavuşuyor. Darende Kaymakamı Vural Karagül yoğun bir çalışma temposuyla birçok köyün yol, içme suyu, sulama kanalı, kanalizasyon ve okul gibi ihtiyaçların tamamlanmakta olduğunu söyledi.

Kaymakam Karagül, programlanan çalışma ile toplam 2 Milyon 535 bin YTL’lik yatırımın gerçekleşmekte olduğunu kaydederek; "Köylerimizin alt yapı sorunlarını çözmek için KÖYDES vasıtasıyla yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Köylerin ihtiyaçları ve yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda köy yollarına 14 kilometre birinci kat asfalt kaplama ve 19,5 kilometrede ikinci kat asfalt kaplama, 34 kilometre stabilize kaplama, 12 köyde içme suyu projesi ve bir tanesi ilçe merkezinde diğeri de Yeşiltaş Köyünde olmak üzere iki adet okul yapım çalışması ile devasa çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarla Darende köyleri adeta birer şantiyeye dönüşmüştür" dedi.

Kaymakam Karagül yaptığı açıklamada; "2007 yılı KÖYDES projesi kapsamında köylere 1. ve 2. kat asfalt kaplama çalışmaları başlamıştır. Kaynakpınar, Karaoğuz, Başdirek, Elbistan yolu, Ağılyazı, Akpınar, Nurkuyusu köylerine 1. kat asfalt, Karaoğuz, Balaban, Hisarcık, Hisarkale, Yavuzlar, Yenice, Çaybaşı, Ağılyazı, Akpınar, Nurkuyusu köylerine 2. kat asfalt çalışmalarının bir kısmı ihale edildi ve bir kısmının da çalışmaların başlandı. Yine Halaçören, Karabacak, Nurkuyusu, Akbaba, Nurkuyusu, Aşağı Göynük, Mürselpınar, Günpınar, Dirigöl ve Kurudere köylerinin yollarına ise stabilize çalışmaları bir kısmında başladı diğer kısımlara da yakın zamanda ihalesi yapılıp başlanacaktır" dedi.

Darendeli işadamı Ahmet Çokyaşar tarafından %50’si yapılan Heyiketeği Mahallesindeki 15 derslikli ilköğretim okulu çalışmalarının yanında Yeşiltaş Köyüne 8 derslikli ilköğretim okulunun ihalesi yapılıp çalışmalarına başlanıldığı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: