Taksilere sarı renk T plaka uygulaması

Taksilere sarı renk T plaka uygulaması

Taksilere sarı renk T plaka uygulaması
Gündem 6.01.2011 13:44:00 2650 0

Darende İlçe Trafik Komisyonunun aldığı ticari taksicilerin sarı renge boyanarak T plaka uygulamasına geçmesi kararının ardından ilk ticari plaka takıldı.

Darende’ye tahsis edilen T 1900 serisinde ilk ticari plakayı alan Mehmet Erdoğan, hizmet standartlarını yükseltecek uygulamadan memnun olduklarını bildirdi. Bekçilikten emekli olduğu için çevresinde ‘Kasabanın Şerifi’ lakabıyla tanınan Erdoğan; “Devlet hizmetinden emekli olunca taksicilik yapmaya başladım. Bu uygulamanın kararı çıkınca ilk başvuruyu yaparak T 1901 plakasını aldım” dedi.

Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük de ilk T plakayı aracına takan Mehmet Erdoğan’ı kutlayarak taksici esnafının tüzel kişiliğini kazandığını ifade etti.

Gücük; “Bu uygulama ile korsan taksicilerin önüne geçilecektir. Önüne gelen bu işi yapamayacaktır. Müşteriler taksicilik yapanları daha rahat tanıyabilecek, esnaf arkadaşlarımız da hizmet standartlarının yükselmesiyle ile daha güzel çalışma ortamına kavuşacaktır. İlçemizde taksicilik yapan 27 arkadaşımız vardır, 10 Ocak 2011 gününe kadar başvurusunu yapan taksicilerimiz T plakalarını araçlarına takacak, o tarihten sonra tanınan hak sona erecektir. Uygulamanın taksiciler başta olmak üzere, vatandaşlarımıza ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Taksilere T plaka ve sarı uygulama

Darende’de ticari taksicilik yapanların araçlarını sarıya boyatması ve T plaka uygulamasına geçilmesi yönünde İlçe Trafik Komisyonunda karar alındı.

İlçe Trafik Komisyonunca alınan karar gereği Darende’deki ticari taksicilerle ilgili bir takım yeni düzenlemelere gidildi. Taksicilik yapanların bu işi belli bir düzen ve hizmet kalitesiyle gerçekleştirmesi için T plaka ve araçların sarı renge boyanması kararlaştırıldı.

7 Ocak’a kadar süre

İlçedeki taksici esnaflarına 7 Ocak 2011’e kadar müsaade edilerek gerekli düzenlemeleri yapmaları istendi. İlçedeki taksici sayısı 30’la sınırlandırılırken yapılan düzenleme ile korsan taksicilerin de önüne geçilmesi hedeflendi.

İlçe Trafik Komisyonu aldığı kararla taksicilik yapan esnafın T plaka uygulamasıyla tescil edilerek haklarının korunmasına yönelik güçlü bir adım atarken, uzun süredir ertelenen uygulama taksicileri pek memnun etmedi.

Zamanlamayı eleştirdiler

10 yıldır taksicilik yapan Mevlüt İnan (70) uygulamanın güzel bir gelişme olduğunu ancak, kış ayları nedeniyle maddi zorluk yaşayan meslektaşlarının düzenlemeyle ilgili harcama yapmakta zorlandığını kaydetti. İnan; “Zaten günde ancak birkaç kişiyi istediği yerlere götürüyoruz. Paranın yok zamanında bin lira gibi bir maliyetle bu istekleri gerçekleştirmekte zorlanıyoruz” dedi.

27 taksicinin faaliyet gösterdiği Darende’de alınan karar gereğince araçların bir kısmı sarı renge boyanırken önümüzdeki günlerde T plakalarını da alacağı bildirildi.


Anahtar Kelimeler: