Daha kaliteli hizmet için yatırım

Daha kaliteli hizmet için yatırım

Daha kaliteli hizmet için yatırım
Gündem 22.12.2010 15:01:00 2147 0

Darende Ziraat Odası çiftçilere daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla 200 bin TL’lik bir yatırımla makine parkına yeni araçlar aldı. Makine parkına yeni katılan araçlar için düzenlenen törende bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, ilçedeki çiftçilerin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak araçlarla üretime destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaliteli ürün için yerinde yatırım

Ziraat odasına ait selektör binası yanında oluşturulan makine parkının açılışında bir konuşma yapan Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Temsilcisi Bekir Şinasi Özdemir, üreticilerin daha kaliteli verim elde etmesi amacıyla yapılan yatırımların çiftçilere büyük kolaylık sağlayacağını dile getirdi.

Tarımsal üretime destek

İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata da konuşmasında asıl görevlerinin yanı sıra çiftçilere yardımcı olacak çalışmalarla da destek olduklarını bildirdi. Şavata; “Tarımsal üretimin artırılması amacıyla sulama başta olmak üzere farklı birçok projeye destek sağlıyoruz. Darendeli çiftçilerimizin de ihtiyaçlarına yönelik böylesi bir katkı sunmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Tarıma duyarlılık artırılmalı

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ise tarımın ülkelerin gelişmesinde önemli etkenlerden birisi olduğunu ve dünyaya entegre olurken teknolojiyi kullanan çiftçilerin daha kaliteli verim aldığını dile getirdi. Kaymakam Mehmet Aktaş da konuşmasında Türkiye’nin tarım toplumu olduğu gerçeğinden yola çıkarak ilgili yönetim birimleri ve idarecilerin tarıma olan duyarlılıklarının artırılması gerektiğini ifade etti.

Araçlar tanıtıldı

Yapılan dua ve kurban kesilmesinin ardından makine parkının açılışı yapıldı. Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya balya makinesi, taş toplama aracı, pnömatik ekim mibzeri, biçerbağlar makinesi ve hizmet aracının tanıtımlarını yaptı. Kaya önümüzdeki günlerde bir de traktör alarak emanet verme usulü ile değil, makineleri kendi elemanları tarafından kullanılacak halde bir sistem oluşturacaklarının altını çizdi.

Törene ilçedeki resmi kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, çevre ilçelerin Ziraat Oda Başkanları, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: