Ali Kemal Saran vefat etti

Ali Kemal Saran vefat etti

Ali Kemal Saran vefat etti
Gündem 11.12.2010 10:18:00 3281 0

       Malatya Valisi Ulvi Saran`ın 78 yaşındaki babası Ali Kemal Saran, İstanbul`da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Fatih Haşim İşcan Caddesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ali Kemal Saran`a, F.K. yönetimindeki 34 VB 644 plakalı otomobil çarptı. Olay yerine gelen ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Saran, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Sürücü F.K, kazanın ardından gözaltına alındı.

Çaykara’da toprağa verildi

Emekli müftü olan Ali Kemal Saran`ın cenazesi, 12 Aralık 2010 Pazar günü memleketi Trabzon`un Çaykara ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine, Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, oğlu Malatya Valisi Ulvi Saran, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğu, Çaykara Kaymakamı Cevdet Atay, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, çevre illerin müftüleri, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasetçiler, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayatı boyunca İslam`a hizmet etti

Merhum Saran`ın yakın arkadaşı Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, cenazede yaptığı konuşmada, Saran`ın hayatı boyunca İslam`a hizmet ettiğini söyledi. Hacımüftüoğlu, "İstanbul`da bulunmasının sebebi de Sultan Murat Yaylası`nda yapılacak olan cami ve külliye çalışmaları içindi. Bu sırada trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşı emekli müftü Ali Şükrü Sula`nın cenazesine de katıldı. Daha sonra da kendisi de bir elim kazada hayatını kaybetti" dedi.

Hulûsi Efendi Vakfı’ndan taziye

Saran’ın vefatı üzerine Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Hulûsi Gülseren ve Ömer Parlak Trabzon’a giderek aileye taziye ziyaretinde bulundu. Gülseren ve Parlak, vakfın Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’in taziye mesajını Vali Saran’a vererek acılarına ortak olduklarını dile getirdi. Saran, Darende`den taziyeye gelenlere gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür etti.

Vali Saran, ziyaret sırasında taziyeye gelen MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’a Hulûsi Efendi Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgiler vererek övgüyle bahsetti.

Ali Kemal Saran`ın fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=76
 


Anahtar Kelimeler: