Başkan soruları yanıtladı

Başkan soruları yanıtladı

Başkan soruları yanıtladı
Gündem 5.12.2010 16:56:00 2806 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan 2010 yılı çalışmalarını değerlendirip vatandaşların sorunlarını dinledi. İstişarede bulunmanın yöneticiler, özellikle de siyasetçilerin yapması gerektiği sosyal bir hareket olduğunu hatırlatan İsa Özkan, seçimlerde taahhüt ettiklerini teker teker yerine getirdiklerini ifade etti.

 

100 bin nüfusa göre planlama

Esnaf Kefalet Salonunda yapılan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda bugüne kadar yaptıkları hizmetleri başlıklarıyla sıralayan İsa Özkan, Darende’yi gelecekte 100 bin nüfusun yaşayacağı bir ilçe alt yapısına göre şekillendirme gayretinde olduklarını söyledi. Kanalizasyon çalışmasının sona erdiğini arıtma tesisi için de ihale yapıldığını duyuran Özkan, önümüzdeki yıl içme suyu şebekesini de yenileyerek Darende’nin üst yapısına geçip, yollar, kaldırımlar, parklar ve çevre düzenlemelerini gerçekleştireceklerinin altını çizdi.

 

Hepimiz sıkıntılara katlanmalıyız

İlçede elektriklerin yeraltına alındığını, DSİ’nin Tohma Çayında ıslah çalışması yapacağını ve Darende’ye doğalgaz gelmesi gibi bir durumun ortaya çıktığını vurgulayan Özkan; “Alt yapı çalışmalarımız sırasında toz, çamur oluyor, bu sıkıntıyı hepimiz yaşıyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı herkesten özür diliyoruz ama iyi bir gelecek için hepimizin bu sıkıntılara katlanması şart” dedi.

2. Etap TOKİ evlerinin 204 konut olarak Aralık ayı içerisinde ihale edileceği bilgisini veren İsa Özkan, görev süreleri içerisinde araç parklarına 10 adet çeşitli niteliklerde araç kazandırırken belediye bütçesinden bunlara tek kuruş ödemediklerini belirtti.

 

Borç ödüyoruz

Belediyeyi 3 milyon TL borçla devraldıklarının hatırlatan Özkan; “Bugün TEDAŞ dışında sadece piyasaya 50-100 bin TL civarında günlük çalışmalarımızdan dolayı borcumuz kaldı. Vatandaşlardan da 300 bin TL dolayında alacağımız var. Uzun süredir kira ve su gibi borcu bulunanların da beklenen af yasası kapsamında yapılandırılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

Bozkurt 50 bin lira verdi

Darende’ye yapılan yüksekokulun ilçenin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını da bildiren Özkan; “Darende dışındaki hayırsever işadamlarımız okulun yapımına büyük destek verdi. İlçemizdeki esnaflarımız da yaklaşık 100 bin TL bağışta bulundu. Bunun 50 bin TL’sini Yüksel Bozkurt ağabeyimiz vermiştir. 2011’de açılacak yüksekokul Darende’deki esnafların gelişimine katkı sağlarken, değişimlerle kendilerini yenilemelerini de gerçekleştirecektir” dedi.

 

Gelmeyenleri eleştirdi

Gazeteciler ve vatandaşların sorularını yanıtlayan İsa Özkan, çarşıda ve kahve köşelerinde hizmetlerini eleştirenleri toplantıya gelmedikleri için “Sorumluluk duygusu taşımıyorlar, doğru olamayan bilgilerle eleştiriyorlar, gelsinler, dinlesinler, varsa kafalarındaki her soruya anıt verelim” dedi. Özkan yasaların kendilerine verdiği yetkileri halkın menfaatleri yönünde kullanarak çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi.

Toplantıda il Genel Meclis Üyesi Burhan Ayhan’da İl Özel İdaresi’nin Darende’de yaptığı çalışmaları anlattı. Stablize, asfalt ve kanalizasyon çalışmalarını dile getiren Ayhan, önümüzdeki yıl seçim olmasına rağmen bütçe darlığı nedeniyle bu yılki kadar hizmet üretemeyebileceklerini vurguladı.


Anahtar Kelimeler: