İlk adım Balaban´da atıldı

İlk adım Balaban`da atıldı

İlk adım Balaban´da atıldı
4.12.2010 11:50:00 6835 0

Darende`ye bağlı Balaban Beldesinde kerpiç mimarili ev ve işyerleri sokak sağlıklaştırma çalışması ile yeniden düzenlenmeye başladı. Çalışmalarını inceleyen Kaymakam Mehmet Aktaş kerpiç mimari üzerine Türkiye’de ender ve örnek binaların yer aldığı Balaban’daki bir sokakta başlatılan çalışma ile yapıların dış cephelerinde düzenlemeler gerçekleştirildiğini söyledi.

Malatya Valiliği, Darende Kaymakamlığı, KUDEB ve ÇEKÜL Vakfı’nın iş birliği ile Balaban Beldesinde kerpiç mimarili yapılarda sokak sağlıklaştırma çalışması başlatıldığını ifade eden Kaymakam Aktaş 26 dükkân ve 2 evi kapsayan ilk etap çalışma ile hem yapıların korunacağını hem de turizme kazandırılacağını bildirdi.

Mehmet Aktaş, Balaban’daki çalışmalarla Darende’deki ilk sokak sağlıklaştırma işlemlerinin başladığını belirterek; “Kerpiç mimarili yapılarıyla Türkiye’de ender ve örnek binaların yer aldığı Balaban’daki bir sokakta başlatılan çalışma ile binaların dış cephelerinde düzenlemeler yapılmaya başlandı. Geçmişimizden kalan eserlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması lazım. Buradaki yapılar ülkemizdeki kerpiç mimarisinde örnek gösterilen eserler arasında. Bu bölgedeki çalışma tamamlandığında sokak eski ihtişam ve günlerine dönecektir” dedi.


Anahtar Kelimeler: