Sokak Sağlıklaştırma atağı

Sokak Sağlıklaştırma atağı

Sokak Sağlıklaştırma atağı
4.12.2010 11:47:00 6769 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Aşağıulupınar beldesindeki kerpiç mimarili evlerde incelemelerde bulunarak aralarında 200 yıllık yapıların bulunduğu alanın sokak sağlıklaştırma çalışması ile turizme kazandırılabileceğini söyledi.

Aşağıulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz ve ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen’le birlikte beldedeki kerpiç mimarili evleri inceleyen Kaymakam Aktaş, ilçe genelinde uygulamaya konulacak eski evlerin korunması ve turistik amaçlı sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında yeni alanları tespit ettiklerini bildirdi.

Mehmet Aktaş, beldedeki 4 minaresi ve ilgi çekici yapısı ile çok sayıda insanın dikkatini celbeden Merkez Cami etrafındaki kerpiç evlerin cephe yenileme ile düzenlenebileceğini ifade etti. Malatya-Kayseri karayolu üzerinde bulunması ve kerpiç mimarili evleriyle ünlü Balaban beldesine yakınlığı ile Aşağıulupınar’daki eski evlerin de ilgi odağı olabileceğini kaydeden Kaymakam Aktaş, fizibilite çalışmaları ile buradaki eserler üzerinde bir teknik inceleme yapılmasını istedi.

Aşağıulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz de beldelerindeki kerpiç evlerin orijinal halleri korunarak dış cephelerinde yapılacak düzenleme ile turizme kazandırılmasının sevindirici bir gelişme olacağını bildirdi. Bugüne kadar bozulmadan gelen, etrafında fazla betonlaşma olmayan, geleneksel kerpiç mimarili evlerin yeraldığı sokağın korunup gelecek kuşaklara taşınmasının önemi vurgulayan Gürbüz, “Bu çalışma ile beldemiz turizme kapı aralayabilir” dedi.

Gürbüz ayrıca belde halkı ve ekonomisine gelir getirecek yeni bir alanın doğmasının yanı sıra rahat yaşanabilir mekanlar oluşturmak için neler yapılabilir konusunda yol haritası oluşturmaya başladıklarını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: