Hulusi Efendi Vakfı yine sevindirdi

Hulusi Efendi Vakfı yine sevindirdi

Hulusi Efendi Vakfı yine sevindirdi
Gündem 4.12.2010 11:19:00 2501 0

Merkezi Darende’de olan Hulûsi Efendi Vakfı tarafından yurdun değişik illerinde ve yurt dışındaki bazı ülkelerde bayram nedeniyle 10 bin aileye kurban eti dağıtıldı. Et ve Balık Kurumunda konserve şeklinde hazırlanan kavurma tipi kuşbaşı etler 4’er adetli 4 kiloluk koliler halinde kurban kesemeyen ihtiyaçlı ailelere ulaştırıldı.

Hulûsi Efendi Vakfı’ndan yapılan açıklamada paylaşma duygusunun en yoğun olarak yaşandığı zaman dilimlerinden birisi olan Kurban Bayramında önceden belirledikleri ihtiyaç sahibi olan ve kurban kesemeyen vatandaşların da kurban etinden tatmaları amacıyla Türkiye geneli ve yurt dışındaki bazı ülkelerde 10 bin aileye dağıtım yapıldığı bildirildi.

Hijyenik uygulama Etlerin hijyenik olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesi için kuşbaşı şeklinde doğrandığı ve kavurma yapılarak konserve halinde kutulara konulduğu kaydedilen açıklamada vatandaşların dağıtılan etleri en iyi biçimde kullanması amacıyla bu yıl ilk defa böyle bir uygulamayı hayata geçirdikleri belirtildi.

Yılda bir defa et giren evler Eğitim, sağlık ve sosyal amaçlı birçok proje ve çalışma ile topluma faydalı hizmetler sağlayan vakfın Kurban Bayramında da ihtiyaçlı aileleri gözeterek, evlerine et girmesini sağladıkları ifade edilen açıklamada; “Somuncu Baba’nın hoşgörüsü, Hulûsi Efendi’nin misafirperverlik ve sevgi anlayışları çerçevesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara gerekli yardımlar yapılmaktadır. Yılda bir defa evine et giren vatandaşlar düşünülerek paylaşma duygusu en güzel biçimde olanaklar dâhilinde gerçekleştirilmektedir” denildi. Vekâlet yoluyla kurban kesimini tercih eden bağışçıların verdiği kurbanları keserek vatandaşlara ulaştıran vakıf, merkezinin olduğu Darende ilçesinin yanı sıra 40’ı aşkın il, ilçe ve yurt dışında yardımları evlere kadar götürerek sahiplerine ulaştırdı.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=34


Anahtar Kelimeler: