Okumaya teşvik için hediye geleneği

Okumaya teşvik için hediye geleneği

Okumaya teşvik için hediye geleneği
Gündem 4.12.2010 10:53:00 2947 0

İşadamı Hakkı Tunç, 36 yıllık geleneği aksatmadan sürdürerek Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören 274 öğrenciye bu yıl da okul kıyafetlerini Hulûsi Efendi Vakfı aracılığıyla hediye ederek sevinçlerine ortak oldu.

Kıyafet hediyeleri için düzenlenen törene katılan Hakkı Tunç; “Bu hizmeti yapmamızı Hulûsi Efendi Hazretleri isteyerek bizleri hayra vesile etmişti. Onun bir sözü üzerine yıllardan beri okuldaki bütün öğrencilerin kıyafetlerini hediye etmeyi Cenab-ı Allah bize nasip etti” dedi.

Teşvikle gelen hizmet

Ölene kadar bu hizmeti sürdüreceğini ifade eden Tunç; “Darende’de eğitime böylesine bir katkı yapmaktan, öğrencilerimizin sevinçlerine ortak olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizi bu hizmete teşvik eden, insanları şefkat ve sevgiyle hatırlayan, her zaman yardımlarına koşan Hulûsi Efendi Hazretleri ve bugün gerçekleştirdiği örnek çalışmalarla iftiharımız olan Hamidettin Ateş Efendi’ye şükranlarımı arzediyorum” dedi.

1974’den beri hediye ediyor

Hulûsi Efendi Vakfı Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli törende yaptığı konuşmada 1974 yılında öğrenime başlayan Darende İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin kıyafetlerinin, yıllardan beri hayırsever işadamı Hakkı Tunç tarafından, vakıf aracılığıyla hediye edilme geleneğinin sürdürüldüğünü vurguladı.

Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Sami Ulu da okullarında öğrenim gören kız ve erkek öğrencilerin beden ölçülerine göre belirlenen tüm kıyafetlerin hediye edilerek okumaya teşvik olmalarının sağlandığını kaydetti.

Tüm okul kıyafetlerini veriyor

Okulun eğitime başladığı yıldan bu güne kadar her sene bütün öğrencilerin baştan aşağı tüm kıyafetlerinin hediye edildiğini dile getirerek teşekkürlerini bildiren Ulu, “Bu hediye güzel ve örnek bir hizmet olarak hafızalarda yerini almıştır. Hulûsi Efendi’nin sağlığında başlattığı hediye geleneği günümüzde aksatılmadan sürdürülmektedir. Hem ailelere destek hem de öğrencilere güzel bir hediye olan bu geleneği yaşatan hayırsever Hakkı Tunç ile Vakfın Başkanı Hamidettin Ateş ve diğer yetkililere teşekkürü bir borç biliyoruz. Vakfın hediyesi olan elbiselerle okuyan öğrenciler, bu hizmeti hiç unutmamaktadır ve unutamayacaktır. Bazı öğrencilerimizin bu elbiseyi alacak gücü var ama çok sayıdaki öğrencimiz maalesef bu imkâna sahip değil. Dolayısıyla vakıf öğrencilerimizin eğitimlerini alırken motive edici ve teşvik edici bir çalışmayı sürdürmektedir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, işadamı Hakkı Tunç, Okul Müdürü Sami Ulu ve okulun eski müdürlerinden M. Ali Önal ile Ramazan Yıldız tarafından temsili olarak bazı öğrencilere kıyafetleri hediye edildi.

Törene Hakkı Tunç’un oğlu Refa Tunç, Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin sonunda H. Hamidettin Ateş tarafından Hakkı Tunç’a hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=28


Anahtar Kelimeler: