“En iyi ben okuyorum” projesi

“En iyi ben okuyorum” projesi

“En iyi ben okuyorum” projesi
Eğitim 4.12.2010 10:50:00 2732 0

Darende Kaymakamlığı “Darende okuyor” adlı kampanya ile ilçe genelindeki okullarda öğrenim gören öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını severek artırması amacıyla bir uygulama başlattı.

Kaymakam Mehmet Aktaş’ın başkanlığını yaptığı İlçe Yürütme Kurulu’nca alınan karar doğrultusunda kampanyaya katılarak okuduğu kitabın ardından ilgili formunu okuluna teslim eden öğrenciler arasından yapılacak seçme ile dereceye girenlere dizüstü bilgisayardan altın ödülüne kadar birçok hediye dağıtılacak.

Okuma alışkanlığını arttırmak

Konuya ilişkin Proje Yürütme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, “En iyi ben okuyorum” adlı proje dâhilinde İlköğretim 4 ve 5 ile 6,7 ve 8. sınıfların yanı sıra liselerde öğrenim gören öğrencileri kapsadığını bildirerek amaçlarının, okuma alışkanlığının kazandırılması ve arttırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Oran istenilen düzeyde değil

Necati Tarak; “Dünyanın birçok ülkesine göre Türkiye’de okuma oranı istenilen düzeyde değildir. İnsanlarımıza bu alışkanlığı kazandırmak için yetişen nesillere kitap okumayı sevdirmek istiyoruz. Okul ve ilçe kütüphanelerinin yeteri düzeyde kullanılmadığı kanaatindeyiz. Yeterli kaynak ve kitap olmasına rağmen maalesef öğrencilerimiz çok önemli olan bu alışkanlığa istenilen ve beklenilen anlamda ilgi göstermemektedir. Amacımız çocuklarımızı kitap okuyarak bilgi hazinelerini zenginleştirirken gelişimlerine de katkı sağlayarak kullandıkları kelime sayısının arttırılması ve kültürel anlamda mesafe kaydetmeleridir” dedi.

Tarak açıklamasının devamında; “Kampanya ile öğrenciler okudukları kitabın ardından okullarından temin edecekleri ölçme formlarını doldurarak dönem sonunda yapılacak değerlendirmeye katılacak ve aralarından en çok okuyanlar seçilerek ödüllendirilecektir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: