Irmaklıda imece

Irmaklıda imece

Irmaklıda imece
4.12.2010 10:24:00 7223 0

Darende’ye bağlı Irmaklı Köyünde vatandaşlar bahçelerini sulamak amacıyla kullandıkları kanalı yıllardır imece usulü ile temizlemeye devam ediyor. Irmaklı Köyü Muhtarı Ömer Kılıç, ilkbahar ve sonbaharda eli kürek tutan bütün köylülerin kanalın temizliğini yaprak suyun sağlıklı bir şekilde tarla ve bahçelerine ulaşmasını sağladıklarını söyledi.

Muhtar Ömer Kılıç, Darende’nin meyve ve sebze ambarı niteliğini taşıyan ve her türlü ürünün yetiştiği köyde vatandaşların bahçelerine gelen suyu taşıyan kanalı imece usulü ile temizlemeyi sürdürdüklerini ifade etti.

Yılda 2 defa temizleniyor

Muhtar Kılıç; “Köyümüzün üst tarafındaki Hantaros mevkisinden başlayan 5 kilometrelik kanal bütün halkın katılımıyla yılda 2 defa otlardan, ağaç köklerinden temizleniyor. Yıllardan beri imece usulü ile yapılan çalışmaya herkes katılım sağlıyor. Herkes peş peşe belli mesafeleri temizleyerek köye kadar kanalın bakımını yapıyor. Kanaldan köyümüze ulaşan su ile her türlü meyve ve sebze yetiştiriyoruz” dedi.

Ömer Kılıç ayrıca, kanaldan gelen sudan herkesin yararlandığı ve üretim yaptığı için bir gün önceden ilan ettiklerini çalışmanın ardından da topluca yemek ziyafeti verildiğini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: