Kilosu 12 lira

Kilosu 12 lira

Kilosu 12 lira
Gündem 4.12.2010 10:23:00 1976 0

Kolonyadan güzellik kremine kadar birçok alanda kullanılan kayısının üzerine kaplanan çikolata ile oluşturulan yeni ürün bayramda büyük rağbet gördü. Darende’de yöresel ürünler ve bayram şekeri satan Abdurrahman Eren ilk defa geçtiğimiz bayram satmaya başladıkları kayısı çikolatası talebine yetişmekte zorlandıklarını söyledi.

İşlenmiş kayısının üzerinin çikolata ile kaplanması sonucu elde edilen küp şeklindeki yeni ürünün vatandaşlarca beğeni kazandığını ifade eden Abdurrahman Eren, misafirlere ikram edilmek üzere çok sayıda Darendelinin kayısı çikolatası aldığını belirtti.

Kilosu 12 lira

Kilosu 12 liradan satışa sunulan kayısı çikolatasının bazı vatandaşlarca hediye olarak gönderildiğini de dile getiren Eren; “Bayramda ikram edilmek üzere lokum, şeker ve çikolata türünde ürün alanlar, son zamanlarda kayısı çikolatasına büyük ilgi gösteriyor. Yakın bir zamanda piyasaya giren ürün kısa sürede vatandaşlarca beğenilerek pazardaki yerini fazlasıyla aldı” dedi.

Yöresel ürünün bayramlık bir ikram olarak piyasada yerini almasının sektöre katkı sağlayacağını sözlerine ekleyen Eren, talepler karşısında firmaların yeni çeşitlerle ürün çeşitlemesi yapmasını beklediklerini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: