Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı
Gündem 24.11.2010 14:12:00 2146 0

Öğretmenler Günü nedeniyle Darende`de düzenlenen törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, her insanın öğrenmesinde bir öğretmenin mevcut olduğunu bildirerek; “Biz öğrencilerimizi aydınlık yarınlar için iyi eğitmek zorundayız, mesaisi 24 saat süren bir mesleğin mensuplarıyız” dedi.

Darende`deki törenler kapsamında Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne Kaymakam Mehmet Aktaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak çelenk sunuldu. Daha sonra Mesleki Teknik Eğitim Merkezi salonunda Mehmet İzzet Paşa İlköğretim Okulunun hazırladığı kutlama programına geçildi.

Törende bir konuşma yapan Necati Tarak öğretmenlerin toplumdaki başarı ve başarısızlıklardan dolayı kendini sorgulaması gerektiğine dikkat çekerek; “Örnek alınan bir mesleğe sahibiz. Nasihatten daha çok örnek almak zorundayız. Sendikalarımız eğitim birimlerimiz sizlere yardım etmekte sizlerle beraberdirler. Öneri ve teklifleriniz bizler için her zaman baş tacıdır. Çözümü beraber üretmek zorundayız” diye konuştu.

Konuşmasında Darende’de 6768 öğrenci ve 400 civarında öğretmenle eğitim hizmeti verildiğine vurgu yapan Tarak, ayrıca yeni atamalarla bekledikleri 60 civarındaki öğretmen geldiğinde ilçedeki ihtiyacın yüzde 90 oranında tamamlanacağını kaydetti. Necati Tarak, Darende’nin okul çeşitliliği ve başarı oranıyla Malatya’nın ilçeleri arasında ilk sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

Şiirlerin okunmasının ardından oratoryo dinletisi sunulan programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Törene, Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, Belediye Başkanı İsa Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Çetin, hakimler, resmi kurum müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

ÇİĞKÖFTELİ RESEPSİYON

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Darende Öğretmenevinde bir resepsiyon verildi. Kaymakam Mehmet Aktaş’ın da katıldığı resepsiyonda konuklara çiğköfte ikram edildi.

Resepsiyonun açılışında kısa bir konuşma yapan Darende Öğretmenevi Müdürü İlhan Kılıç, kutsal bir mesleğe sahip olan öğretmenlerin toplumun mimarı olduğunu söyledi. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde samimi bir ortam oluşması için eğlence programı düzenlediklerini kaydeden Kılıç, davete katılan herkese teşekkür etti.

Yerel sanatçıların saz eşliğinde türküler söylediği gecede misafirlere çiğ köfte, kuruyemiş ve çay ikram edildi.

Resepsiyon salonunun girişinde Mehmet İzzet Paşa İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı resim ve elişi sergisi açıldı. Sergiyi İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak’la beraber gezen Kaymakam Mehmet Aktaş, eserleri inceleyerek bilgi aldı.

Ayrıca yatsı namazından sonra da Zaimoğlu Çarşı Camisinde vefat eden eğitim camiası mensupları için mevlid-i şerif okundu. Darende Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahiler okuduğu mevlitte İlçe Vaizi Yahya Özen’de dua etti.

 

EMEKLİ ÖĞRETMENLER YEMEKTE BULUŞTU

Öğretmenler Günü nedeniyle Darende`deki emekli öğretmenler ve halen görevde olan okul müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği yemekli toplantıda bir araya geldi.

Özhat Restaurant’ta verilen davete ilçede ikamet eden çok sayıda emekli eğitimci katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak; “Öğretmenlikten emekli olmak yoktur, emektarlık vardır, çünkü öğrenmenin yaşı yoktur. Bireylerin kainatın meyvesi olduğu düşüncesi ile insanlara hizmette eğitim kadar güzel bir iş daha düşünemiyorum. Tecrübeler zor kazanılır kolay harcanır siz değerli büyüklerimizi her zaman hayırla ve minnetle anmaktayız” dedi.

Öğretmenevlerini eğitim camiasına hizmet edenlerin buluşma ve faaliyetlerini gerçekleştirme mekanı olarak gördüğünü kaydeden Necati Tarak, özellikle görevlerini genç öğretmenlere devredenleri toplumda daha fazla sosyal aktivitelere katılmasını istedi. Tarak ayrıca davete sponsor olan Ziraat Bankası ve Vakıflarbankası şube müdürlerine teşekkür etti.

Anılarını paylaşan emekli öğretmenlerden bazıları da kendi yazdığı şiirleri arkadaşlarına okudu.

 

       Haberin Fotoğrafları için tıklayın

  http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=47


Anahtar Kelimeler: