Sami Er çalışmaları anlattı

Sami Er çalışmaları anlattı

Sami Er çalışmaları anlattı
6.11.2010 18:55:00 6056 0

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, il genelinde su şebekesi olmayan sadece 8 köyün kaldığını söyledi.

Er, Darende’deki mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Darende İl Özel İdaresi Bakım Evi`nde yapılan toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Can Bozkurt, Darende Belediye Başkan Vekili Adil Sönmezler, Darende İlçe Meclis üyeleri Mehmet Poyraz, Mehmet İnce, Burhan Ayhan, İl Özel İdaresi birim müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

496 köy ve bin 103 mezraya hizmet

2010 yılını sulama yılı ilan ettiklerini ve 20 milyon lira ödenek ayırdıklarını belirten Er, kent merkeziyle birlikte 13 ilçe, 496 köy ve bin 103 mezraya hizmet vermeye çalıştıklarını anlattı. Bütün köy ve mezralara eşit ve adaletli bir şekilde hizmet etmeye çalıştıkların dile getiren Sami Er, şöyle dedi:

Sakarya ve Günerli’de sıkıntı yaşanıyor

`İçme suyu sıkıntılarını bir, bir çözmeye çalışıyoruz. Malatya haritasına bakılınca örümcek ağı gibi bir yol ağımız var, maliyeti yüksek olsa bile biz buralara hizmet veriyoruz. Şebekesi olmayan 8 köyümüz var. Bunlardan bir tanesi de Darende Sakarya köyü, bu köyde de çalışmalarımız var. Su sıkıntısı olan köylerde itilaflardan dolayı sorunları çözemiyoruz. Darende Günerli köyünde bu sıkıntı devam ediyor. Bu sıkıntıyı da bir şekilde aşacağız.`

Geçmişin 3 katı çalışma

Er, Darende köylerinde programa alınan işleri bitirmek için uğraş verdiklerini belirterek, `İki yıldır disiplinli çalışmamız neticesinde İl Özel İdaresinin yapmış olduğu çalışmaları geçmişle kıyaslarsak gerek asfaltta, gerekse stabilizede 3 kat çalışmalarımız olmuştur. Geçmişte asfalt yapımı yıllık olarak 100 kilometre yol yapılırken, bu ay itibariyle biz 300 kilometre asfalt yol yapmışız. İklim şartları elverişli olmadığından bu yıl asfalt yol yapımı işlerimiz aksadı. Geçen yıl Kasım ayı başına kadar asfalt yapmıştık. Bu yıl ekim ayı başında asfalt yapımımız sıkıntıya girdi. Şu an serme sıkıştırma ve stabilize yol yapımları devam ediyor` diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: