Ayvalı Şenlikleri

Ayvalı Şenlikleri

Ayvalı Şenlikleri
Kültür-Sanat 8.06.2008 17:19:00 7635 0

Darende`de Ayvalı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Ayvalı Alabalık Şenlikleri” Ayvalılılar tarafından büyük ilgi gördü.

Şenliklere Darende Kaymakamı Vural Karagül, İlce Jandarma Komutanı Engin Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Savcı Elife Tüfekçi ve AK Parti Darende İlçe Başkanı İsa Özkan’ın yanında çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya Belediyesi Mehteran Takımının gösterileriyle başlayana şenlik belde halkının ilgisi yoğundu. Hava muhalefeti nedeniyle geç başlayan şenlik bir süre yağmurun dinmesi bekledikten sonra başladı.

Bu yıl ikincisi gerçekleşen Alabalık Şenliklerinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vahap Özdemir, bu yıl ikincisi yapılan şenliğin Ayvalılar arasında bir beraberliği kuvvetlendirdiğini söyledi.

Şenliği belediye düzenlese de birlik ve beraberliğin sahibinin vatandaşlar olduğunu söyleyen Özdemir, “Darende’ye uzak olan kasabamızın bazı aktivitelerden mahrum kalması bizi böyle bir şenliğin yapılmasına sevk etti. Ayvalı insanı her zaman en güzel işlere layıktır. Güzele layık olan bu insanlara sosyal aktivitenin az olduğu kasabamıza bir heyecanın yanında hemşehrilerimizin bir araya gelebileceği bir şenlik düzenledik. Gördüm ki böyle etkinlikler gurbetteki ve merkezdeki hemşehrilerimizi bir araya getiriyor. Kaynaşmamıza vesile oluyor. Hem gurbetteki hemşehrilerimizi baba yurduna çekip hasret gideriyoruz hem de Ayvalı’da da böyle sosyal aktivitelerin olduğunu anlatmak istiyoruz. Bu şenliğimizle bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Fakat bu etkinliği iki yılla sınırlı kalmayıp her yıl yapma arzusundayız. Şenliğin organizasyonunu her ne kadar da belediyemiz üstlense de şenlik Ayvalı halkına aittir. Böyle bir şenlik onların hakkıdır ve onlara ait olması gerekmektedir” dedi.

Darende Kaymakamı Vural Karagül ise festival ve şenliklerin insanları bir araya getirip hem hasret onun yanında birlik ve beraberliği sağlayan güzel programlar olduğunu anlattı. Ayvalının ilçeden uzakta bile olsa böylesine güzel bir programla insanları kaynaştırdığını söyleyen Kaymakam Karagül, birlik ve beraberliğin güzel şeyler olduğunu anlatarak şenliğin faydalı bir program olduğunu yineledi.

Programda beldenin halk oyunu ekibi gösteri sunarken Ayvalı Belediye Başkanı Vahap Özdemir şenlik anısına Kaymakam Vural Karagül’e plaket verdi.

7 Haziran günü başlayıp 8 Haziran akşamı biten Ayvalı Alabalık Şenliklerinde öğrenciler yararına kermes açılırken, akşam programında mahalli sanatçılar Kenan Şahbudak, Süleyman Özkan ve Necip Gökenç söyledikleri ezgilerle halkı coşturacaklar.

 


Anahtar Kelimeler: