Kalkınmaya 11 milyonluk destek

Kalkınmaya 11 milyonluk destek

Kalkınmaya 11 milyonluk destek
6.11.2010 18:28:00 5798 0

Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), teklif çağrısında bulunduğu, desteklenecek projeler hakkında Darende’de bilgilendirme toplantısı yaptı. Uzmanlar 11 milyon lira bütçeli ajansın atılım yapmak isteyen işletmelerin önünü açarak topluma faydalı hizmetlerle ekonomik gelişmeye destek olunacağını bildirdi.

FKA Uzmanları Midhat Yüzeroğlu, Aytekin Dursun ve Nihan Atay Öğretmenevi Salonunda yapılan toplantıda ajansın amacı, çalışma prensipleri, desteklenen projeler ve teklif çağrıları hakkında bilgiler verdi.

FKA Uzmanı Nihan Atay, birbirinden farklı dört ilin sahip olduğu değerleri ve üretime dayalı ürünleriyle öne plana çıkararak daha kalkınmış ve gelişmesini sağlamış hale getirmek için çaba sarfettiklerini bildirdi. İlk hibe destek programının teklif çağrısı hakkında bilgi veren Atay; “FKA, bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanında yaşanan yapısal dönüşümün ve sürdürülebilir kalkınmanın en önemli kurumları arasında yer alacaktır. Bu anlamda hibe ve destek projelerine hız verilmiştir. Tıbbi ürünler, konfeksiyon, gıda, makine ve ekipman imalatları ile ambalajlama ve mermer sanayine yönelik alanlarda faaliyet göstermek isteyenlere 20-400 bin TL arasında destek verilecektir” dedi.

Mali konular ve proje hazırlama alanlarında bilgiler aktaran Midhat Yüzeroğlu da küçük ve orta ölçekli işletmeleri ekonomiye daha fazla katma değer sağlama ve özellikle istihdam gibi konularda geliştirmeyi amaçlayan teklif çağrılarına projeler beklediklerini bildirdi.

Bazı kurum müdürleri, esnaflar ve işletme sahiplerinin katıldığı toplantıda uzmanlar soruları da yanıtladı.


Anahtar Kelimeler: