5 kız hafızlık tacı giydi

5 kız hafızlık tacı giydi

5 kız hafızlık tacı giydi
Gündem 23.10.2010 15:43:00 4712 0

Darende  Hacı Nadiye Erdem Hafızlık Kursunda öğrenim gören 15 genç kızdan eğitimlerini tamamlayan 5 hafız belgelerini aldı. Hafızlığını tamamlayan kız öğrenciler için ‘taç giydirme’ töreni düzenlendi.

Darende`de faaliyet gösteren ilçesinde H. Nadiye Erdem Hafızlık Kursu Müdürü Seval Doğan, Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen ‘taç giydirme’ töreninden yaptığı konuşmada hafızların peygamber mesleğini sürdüren insanlar olduğunu kaydetti. 2 yıldır eğitim gören genç kızların hafızlıklarını tamamladığına dikkat çeken Seval Doğan; “Hafızlığını tamamlayan genç kardeşlerimiz çok büyük ve güzel bir değere sahip oldular. Umarım ömürleri boyunca bu özelliklerini hakkıyla yaşar ve etrafındakilere faydalı olarak sürdürürler” dedi.

Evrensel olan Kur`an’ın muhafazasının Allah tarafından sağlanacağını, kıyamete kadar bozulmadan korunacağını ve Kur`anı ezberleyen hafızlar için büyük mükâfatlar vaad edildiğini söyleyen Doğan; “Güzel okunduğu zaman daha iyi anlaşılan Kur`an-ı Kerim bütün insanları manen coşturmakta ve etkilemektedir. Allah kelamı olan Kur`anla amel edildiğinde insanlar dünya ve ahiret saadeti elde edecektir” diye konuştu.

Beyaz elbiseli küçük kızların ellerinde taşıdığı tepsilerde getirilen belgelerini veren kurs müdürü Seval Doğan, genç hafızlara taçlarını da giydirerek tebrik etti.

Bayanların katıldığı programda tasavvuf musikisi sanatçısı Mahir Karakoç tarafından bir de konser verildi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=5016632


Anahtar Kelimeler: