Turizm Sektörü patronları Darende´yi gezdi

Turizm Sektörü patronları Darende`yi gezdi

Turizm Sektörü patronları Darende´yi gezdi
Gündem 5.10.2010 17:08:00 2215 0

Ulusoy; “tabiatla insan sevgisi birleşmiş”

TÜRSAB yöneticileri, Darende’ye hayran kaldı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, turizm yatırımcısı işadamlarıyla Darende’yi gezdi. Darende’de gördüğü güzelliklere hayran kaldığını belirten Başaran Ulusoy, tabiatla insan sevgisinin buluştuğu ilçeyi tanımaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın davetlisi olarak kente gelen TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri ve turizm yatırımcıları Darende’de bazı inceleme ve temaslarda bulundu. Tohma Kanyonunda yenilen öğlen yemeğinin ardından heyet ilçedeki turistik yerleri gezdi. Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Kudret Havuzu’nu gezen guruptan bazıları, Tohma Çayında rafting yaptı.

Hizmetlerin her taşında vakıf var

İlçeye sosyo-kültürel alanlarda yatırımlar gerçekleştiren Hulûsi Efendi Vakfı’nı ziyaret eden Başaran Ulusoy ve beraberindekiler Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le görüşerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ulusoy, vakfın yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini kaydederek; “Darende böylesine güzel hizmetler yapan bir vakfa sahip olduğu için çok şanslı. Tarihe değer verip, kültürel eserlere sahip çıkıp, doğa ve çevreye uygun çalışmalar yapan vakıf, parmakla gösterilecek niteliklere sahip. Emek veren herkesi yürekten kutluyorum, Darende’nin her hizmetinde, her taşında vakfı görmek hepimizi mutlu etti” dedi.

İnanç turizminin önemli durak noktalarından birisi olan Somuncu Baba Külliyesini çok bakımlı, temiz ve etkileyici bulduğuna da işaret eden Ulusoy, huzur veren bir havaya sahip olan mekanda güzelliklere şahit olduklarını bildirdi.

Tiryandafil Otel’i gezerek beğendiler

İlçedeki turizm belgeli tek konaklama tesisi olan Tiryandafil Otel’i de gezerek incelemelerde bulunan Ulusoy; “Harika bir tesis, burada böyle bir konaklama imkânının olması seyahat acenteleri için bir şans, programlar ve bağlantılar yapılarak hemen daha fazla insanın konaklaması sağlanabilir. Böyle bir tesisten Malatya’nın yararlanması lazım” diye konuştu.

Önce tanıyıp, sonra tanıtacağız

Günpınar Şelalesi’ni de gezen Ulusoy ilçeden ayrılmadan önce yaptığı değerlendirmede, birçok güzelliğe sahip olan Darende’den yeni haberdar olduklarını kaydetti. Ulusoy; “Belirli bir yaş grubu, 20-30 yaşına kadar, kumda, güneşte, denizde eğlencede, tatil yapabilir. Kırkından sonra insanların gelebileceği, tabiatla baş başa olabileceği yerler vardır, burası o kategoridedir. İnsanları çok sıcak, rahatlıkla tüm vatandaşlarımız gelip burada gezebilir, konaklayabilir. Evvela kendimiz tanıyacağız, sonra da tanıtacağız, guruplarımızı müşterilerimizi ısındıracağız” dedi.

TÜRSAB yeni keşfetti

Darende’yi harikalarla dolu bulduğuna dikkat çeken Başaran Ulusoy; “Darende, tabiatla insan sevgisinin birleştiği bir yer. İnsanıyla, sahip olduğu değerlerle, çok önemli bir yer. Özellikle de inanç turizminin güzel örneklerinden bir tanesi burada. Çok güzel çalışmalar yapan Hulûsi Efendi Vakfı gibi öncü bir kurum var. Turizme yönelik güzel uygulamalar yapılmış, daha fazla insanın burayı tanıması gerektiğine inanıyorum. Malatya denilince akla ilk önce kayısı geliyor, Trabzon denilince de hamsi geliyordu şimdi her şey geliyor” şeklinde konuştu.

TÜRSAB yöneticilerinin gezisine Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık ve Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: