Cemaat sokaklara taştı

Cemaat sokaklara taştı

Cemaat sokaklara taştı
Gündem 5.10.2010 17:07:00 1913 0

Bin aydan daha hayırlı bir gece olarak idrak edilen Kadir Gecesi nedeniyle, ibadet için Darende’deki Somuncu Baba Camisine gelenler, tarihi mekâna ve namazgâha sığmadı. Hazreti Muhammed (s.av)’in neslinden gelen Somuncu Baba Hazretleri ile 36. kuşaktan torunu yine aynı soydan gelen Osman Hulusi Efendi’nin kabirlerinin yer aldığı külliyeyi ziyarete gelen vatandaşlar, bu hayırlı geceyi Allah dostlarının manevi ikliminin yoğun olarak yaşandığı atmosferde geçirerek dua ve niyazda bulundu.

5 bin kişilik iftar

Kadir Gecesi nedeniyle Hulusi Efendi Vakfı tarafından özellikle aralarında ilçeye dışarıdan gelenlerin yer aldığı 5 bine yakın vatandaşa iftar ikramında bulunuldu. Vatandaşların beklenilenin üzeride gelmesi nedeniyle caminin namazgâhında kılınan teravihe geç gelenler yer bulamayınca sokağa serilen halıların üzerinde ibadetlerini yerine getirdi.

Kargaşasız ziyaret

Uzun yıllardır bir gelenek olarak hatimle kılınan teravih namazının ardından camideki Hazreti Muhammed’in sakalı şerifi ziyarete açıldı. Cemaatin yoğun olmasına rağmen ziyaret için oluşturulan koridor sistemi ile bütün vatandaşlar önünden geçtikleri sakalı şerifi selamladı. Kargaşa ve izdihama yol açmadan yapılan ziyaretin ardından cami ibadet etmek isteyenler için sabaha kadar açık tutuldu.

Cami inşaatında namaz

Camiye bayram namazı ve Ramazan’dan sonraki ilk Cuma namazında da insanlar adeta akın akın gelerek ibadet etti. Büyük çoğunluğu çevre illerle ülkemizin değişik yerlerinden gelen vatandaşlar tarihi mekânda yer bulamayınca inşaat halindeki ilave camiye serilen halıların üzerinde namazlarını kıldı.

İbadet etmek için camiyi doldurup sokaklara taşan vatandaşlar “10 bin kişilik ilçeye 5 bin kişilik cami neden yapılıyor” diye gazetelerine haber yapanların böylesine bir manzara karşısında eleştiri dolu yazılarından dolayı mahcubiyet yaşayacaklarından emin olduklarını dile getirdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4831642


Anahtar Kelimeler: