Pakistan’a 93 bin TL yardım toplandı

Pakistan’a 93 bin TL yardım toplandı

Pakistan’a 93 bin TL yardım toplandı
5.10.2010 16:54:00 5610 0

Sel felaketiyle sarsılan Pakistan’a yardım amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan kampanyaya Darende’deki camilerden üç Cuma namazında 93 Bin 371 TL toplandı. Darende Müftüsü Nurdoğan Türk, cami cemaatinden toplanan yardım kampanyalarında bugüne kadar en fazla miktarın Pakistan için olduğunu bildirdi.

Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk yaptığı açıklamada Ramazan ayındaki üç Cuma namazında camilerden toplanan yardım miktarlarının Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı hesaplara yatırıldığını söyledi.

Müftü Nurdoğan Türk merkezi sistemle yaptığı vaazda ilçedeki camilerden bugüne kadar toplanan en fazla yardım miktarının Pakistan’daki felaketzedelerin yaralarının sarılması amacıyla gerçekleştiğini bildirerek vatandaşlara teşekkür etti.

Zor durumdakilere el uzatıldı

Müftü Türk açıklamasında milletimiz zor duruma düşen her insana yaptığı gibi kardeş ülkemiz Pakistan’a da yaşanan sel felaketinden dolayı gerekli yardımı yaptığını dile getirdi. Türk; “Başkanlığımızın açtığı kampanyaya Darendeli hayırseverler gereken ilgiyi göstermiştir ve bugüne kadar camilerden toplanan en fazla yardım miktarı Pakistan için olmuştur. Duyarlılık gösteren vatandaşlarımız yaşanan afet karşısında insani görevlerini yerine getirmiştir. Yardımlaşma duygusunun sağanak sağanak yaşandığı Ramazan ayında böylesine acı bir olay karşısında vatandaşlarımızdan birinci hafta Cuma namazında 27 Bin 477 TL ikinci hafta 36 Bin 383 TL, üçüncü hafta ise 29 Bin 511 TL olmak üzere toplam 93 Bin 371 TL toplanmıştır” dedi.

Kampanyanın tamamlandığını sözlerine ekleyen Türk, duyarlılık gösterenlerin hayırlarının kabul olmasını dileyerek teşekkürlerini bildirdi.

 

Yol çalışmasında ciddi mesafe katedildi

Bölünmüş yol çalışmaları kapsamında Darende sınırlarında Malatya ve Kayseri istikametlerinde devam eden yapımlarla bir hayli mesafe katedildi. Gürün-Darende arasındaki kısımların büyük bir kısmı bölünmüş yol olarak yapılırken Gümüşlüdere mevkisindeki yeni güzergâh oluşturma işleminde de yüzde 50 oranında çalışma gerçekleştirildiği öğrenildi. Gürün-Darende karayolunda Suçatı-Bahçeiçi arası ile Yazıköy-Klink çeşmesi arasındaki bölümlerde yapımlara devam edilirken genişletilen yolun büyük bir kısmı asfalt seviyesine getirildi.

Darende-Malatya arasındaki bölünmüş yol çalışmalarında ise Balaban-Aşağıulupınar kesimlerinde çalışma devam ederken Yukarıulupınar-Kozluca arasında uzunca bir süredir yapım hareketliliğinin olmaması güzergâhta seyreden araçların sıkıntı yaşamasına yol açtı.


Anahtar Kelimeler: