Zontul, Baki, Bak, Şahsuvar ve Samurlar

Zontul, Baki, Bak, Şahsuvar ve Samurlar

Zontul, Baki, Bak, Şahsuvar ve Samurlar
Hemşehriler 5.10.2010 10:42:00 2971 0

Darende’nin tanınmış köklü ailelerinden bir birine akraba olan Zontul, Baki, Bak, Şahsuvar ve Samur soyadını taşıyanlar ‘akraba buluşması’nın 6.’sında bir araya geldi. Hacıderviş Mahallesindeki Zontulların bahçesinde bir araya gelen akrabalar yemek yiyip sohbet ederek hasret giderdi.

Akrabalar adına konuşma yapan Niyazi Zontul, tatillerin Darende’ye gelerek yapılmaya başlandığı, buluşma takvimi olarak belirlenen programa katılan herkese teşekkür etti. Niyazi Zontul; “Bu toplantı vesilesiyle ayrı şehirlerde yaşayan bir birini göremeyenler buluşarak hasret gideriyor ve anılarını tazeliyor. Başlattığımız bu gelenekle artık çocuklarımız her yıl buraya gelmeye başladı. Darende’de doğmayanlar bile her yıl gelmek için can atıyor. İçimizde Amerika’dan gelen bile var, bu vesileyle yeni nesil akrabalarıyla tanışırken güzel dostlukların başlangıcını yapmaktadır” dedi.

Aileler adına söz alanlar katılımcıların hem bayramlarını kutladı hem de selamlama fırsatı buldu. Geceye katılan CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu, akraba buluşması geleneğini yaşatanlara teşekkür ederek herkese hayırlı günler diledi. Eski Darende İl Genel Meclis Üyesi Hamit Bak da Türklerin genlerindeki akraba sevgisi ve sıla-i rahim duygusunu yaşatanlara teşekkür etti.

Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılan programda yarışmalar da düzenlenerek etkinliğe ayrı bir renk katıldı. Kaşıkla yumurta taşıma, ip çekme gibi yarışmalara katılanlara hediyeler verildi.

 

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=4832422


Anahtar Kelimeler: