Kiltaş, sektörün gözdesi

Kiltaş, sektörün gözdesi

Kiltaş, sektörün gözdesi
Hemşehriler 5.10.2010 10:37:00 2194 0

Parketaşı sektöründeki tek Darendeli markası: KİLTAŞ

Adana’da kilitli parke taşı, biriket, asmolin ve beton elemanları üreten Ali ve Yusuf İpek kardeşler, sektörlerindeki ilk Darendeli olma özelliğiyle çalışmalarını yürütüyor. Kiltaş adını verdikleri firma ile 5 yıldır sektöre hizmet eden İpek kardeşler Ceyhan yolunda 13 dönüm üzerine kurulu fabrikalarında 8 çeşit ürün imalatı yapıyor.

28 yıl BOTAŞ’ta Makine İkmal Dairesi ve diğer birimlerde çalışan Yusuf İpek’in emekli olduktan sonra kardeşi Ali İpek’le ortak kurduğu kilitli parke taşı firması, sektörün ihtiyacına büyük oranda cevap verirken özellikle Adana ve çevresinde tercih edilen firmalar arasında yerini aldı.

Darende’nin Gökyar Mahallesinden Hamza İpek’in çocukları olan Ali ve Yusuf İpek, Ceyhan’da tüccarlıkla başladıkları ticari yaşamlarını, İskenderun’da kurdukları un fabrikasıyla sürdürüp 1987’de geldikleri Adana’da döviz ve kuyumculuk işiyle sürdürdüler.

Yusuf İpek’in 2005 yılında BOTAŞ’tan emekli olmasıyla zamanını değerlendirmek için girdiği arayışta ticareti tercih ederek kurdukları aile şirketiyle kilitli parke taşı, biriket, asmolin ve beton elemanları üretmeye başladı.

İmalat, pazarlama ve uygulama alanlarında hizmet veren firma, sektördeki ilk Darendeli olma özelliğiyle hemşehrilerin de tercihi olmayı başardı. Yıllık 100 bin metrekare kilitli parke taşı, 500 bin adet biriket ve asmolin üreten firma, uygulama yapmasıyla da müteahhitler ve belediyelerin tercihi oldu.


Anahtar Kelimeler: