Türkiye´de ilk defa bir ilçeye yapılıyor

Türkiye`de ilk defa bir ilçeye yapılıyor

Türkiye´de ilk defa bir ilçeye yapılıyor
Gündem 2.09.2010 15:12:00 1823 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından 5 bloktan oluşan 90 evi kapsayan sosyal konutların yapımının başlandığını söyledi.

Belediye Başkanı İsa Özkan 6 Ağustos günü ilçede bazı temaslarda bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katıldığı toplu törenle temeli atılan sosyal konutların ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını bildirdi.

İlçe merkezindeki Hacıderviş Mahallesi Sarıtepe mevkiine yapımı başlayan sosyal konutların inşaatında Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Kihtır’la birlikte incelemelerde bulunan Başkan Özkan yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik yapılan evlerin ilçede önemli bir ihtiyacı gidereceğini ifade etti.

Eşyalarıyla teslim edilecek

İsa Özkan; “45 metrekare kullanım alanı bulunan tamamlandığında içerisinde eşyaları ile teslim edilecek sosyal konutlar, ilçemizde ikamet eden varsa şehit aileleri ve yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılacak. Oluşturulacak komisyonun kararıyla kimlere verileceği belirlenecek konutlar evi olmayan, gerçek hak sahiplerine dağıtılarak devletin garibanlara sağladığı bir imkan olarak sunulacaktır. 4 milyon 500 bin TL bedelle Özbek İnşaat firması tarafından ihalesi alınan sosyal konutlar 1 yıl içerisinde teslim edilecektir” dedi.

Yapılaşmaya düzen getirecek

Sosyal konutların ilçedeki 2. Etap TOKİ evlerinin de yapılacağı TOKİ uygulama alanına inşa edilmeye başlandığını duyuran Başkan Özkan; “Konutların yapıldığı yerin sağ tarafında Hasan Gazi Şehitler Abide ve Türbesi, sol tarafında Yüksek Okul binaları önünde ise ilçenin geniş bir kısmı bulunmaktadır. Darende’nin büyük bir kısmını görecek şekilde manzarası ile ilçemizin yeni gelişim alanını oluşturacak TOKİ evleri, hem mahalleyi hareketlendirecek hem de geliştirecektir. Konutların buraya yapılmasıyla ilçedeki yapılaşma da oranlı olarak büyüyecek ve ilerleyecektir.” diye konuştu.

Özkan ayrıca TOKİ sosyal konularının Darende’ye yapılması için desteklerini esirgemeyen bakanlara, milletvekillerine ve bürokratlara teşekkür ettiklerini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: